Grupul de Comunicare Strategică a precizat că în analiza Institutului Naţional de Sănătate Publică privind unităţile în care au fost confirmate cazuri de COVID-19 au fost incluşi angajaţi din industria ospitalităţii care au declarat, la ancheta epidemiologică, faptul că au intrat în contact cu persoane depistate cu noul coronavirus. "(...) această analiză nu este de natură a evalua riscul epidemiologic generat de activitatea Horeca şi nici diferenţierea riscului în funcţie de spaţiul (închis sau în aer liber) în care se desfăşoară activitatea", a transmis GCS:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Grupul de Comunicare Strategică a transmis precizări, marţi seară, având în vedere interpretarea eronată apărută în spaţiul public în privinţa Raportului săptămânal de supraveghere (21 septembrie - 4 octombrie), realizat de Institutul Naţional de Sănătate Publică, referitor la analiza unităţilor în care au fost confirmate cazuri de infectare cu noul coronavirus, inclusiv în domeniul Horeca.
 
"În cadrul analizei au fost incluse persoanele care, în anchetele epidemiologice, au declarat mediul în care s-au aflat în contact cu alte persoane confirmate pozitiv. Din acest punct de vedere, în cazul Horeca, este vorba de persoane care au declarat că lucrează în industria ospitalităţii şi au intrat în contact cu persoane care au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Precizăm faptul această analiză nu este de natură a evalua riscul epidemiologic generat de activitatea Horeca şi nici diferenţierea riscului în funcţie de spaţiul (închis sau în aer liber) în care se desfăşoară activitatea", a arătat GCS.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.