Grupul de Comunicare Strategică a prezentat, duminică, date care arată că rata de infectare în România, raportată la suta de mii de locuitori, este una dintre cele mai mici. Nici ritmul de creştere nu este la fel de mare precum în Cehia sau Belgia. De exemplu, la 1 septembrie, în România rata de infectare era de 84,19 şi a ajuns, la 31 octombrie, la 324,9. În Cehia, la 1 septembrie, rata de infectare era de 41,46 cazuri la suta de mii de locuitori şi a ajuns, la finalul lunii octmbrie, la 1.535,8.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost realizat un material centralizat privind evoluţia cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în România şi în alte state din Uniunea Europeană şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Acest material reprezintă o situaţie comparativă privind evoluţia numărului de cazuri, cumulate la 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori în diferite state din Europa, în intervalul 1 septembrie - 31 octombrie 2020. Sursa datelor este Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC)”, a transmis, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit datelor prezentate, la 1 septembrie, în România rata de infectare era de 84,19 şi a ajuns, la 31 octombrie, la 324,9.

Pe de altă parte, în Cehia, la 1 septembrie, rata de infectare era de 41,46 cazuri la suta de mii de locuitori şi a ajuns, la finalul lunii octmbrie, la 1.535,8, fiind cea mai mare rată de creştere.

În Belgia, la 31 octombrie, rata de infectare era de 1.497,3. 

Analiza face referire la 17 state, România aflându-se pe locul 15 în funcţie de rata la 31 octombrie. 

Penultimul loc este ocupat de Irlanda, cu rata de infectare de 278 cazuri la suta de mii de locuitori, iar pe ultimul loc este Islanda, cu 243,1 cazuri la suta de mii de locuitori. 

Premierul Ludovic Orban afirmă, întrebat fiind dacă România va intra în lockdown, că ţara noastră nu este în situaţia altor ţări nici în ceea ce priveşte numărul de infectări, nici din punctul de vedere al ritmului de creştere a cazurilor. 


 

1497.3

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.