Poliţiştii şi procurorii DIICOT din Caraş-Severin au facut şapte percheziţii într-un dosar în care se fac cercetări pentru trafic de persoane pe relaţia România-Anglia, după ce una dintre victime a fost obligată la practicarea prostituţiei, prin metoda ”lover-boy”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi de Inspectoratul de Poliţie Caraş- Severin, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin şi procurorii DIICOT, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş Severin, au facut şapte percheziţii în zona Moldova Nouă, într-un dosar în care se fac cercetări pentru trafic de persoane pe relaţia România-Anglia.

Investigaţiile în acest caz au început în cursul acestui an, când poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin au început cercetările într-un dosar penal având ca obiect infracţiunea de trafic de persoane, prin obligarea la practicarea prostituţiei, prin metoda ,”lover-boy”.

”În luna mai 2017, una dintre victime, imediat după ce a împlinit 18 ani şi fără a mai fi lăsată să-şi termine studiile, a fost convinsă de un bărbat de 18 ani, din Moldova Nouă, să plece împreună în Anglia, primind garanţii că prin intermediul unor rude ale acestuia îşi vor găsi un loc de muncă şi îşi vor construi un viitor împreună. La scurt timp după sosirea în Anglia, victima a fost lăsată în compania altor doi bărbaţi, de 32, respectiv 21 ani, ambii din  Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, bărbatul de 18 ani întorcându-se în România. Ulterior, prin constrângere, victima a fost obligată să practice prostituţia, în Londra”, se arată în comunicat.

S-a iniţiat colaborarea cu autorităţile din Anglia, iar ca urmare a datelor transmise de autorităţile române în 6 iulie poliţia londoneză a descins la o adresă din Londra, victima fiind salvată şi predată autorităţilor. La aceeaşi adresă au fost identificaţi cei doi bărbaţi, de 32 şi 21 de ani, precum şi o altă tânără despre care existau date că ar fi practicat prostituţia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.