Sorin Grindeanu anunţă că reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) monitorizează cu multă atenţie modul în care italienii de la compania Pizzarotti realizează lucrarea de reparaţii la autostrada A10, în zona Alba Iulia Nord, acolo unde o bucată din carosabil s-a rupt în urma unei alunecări de teren. „Nu avem foarte multe experienţe care să ne facă să nu urmărim foarte atent modul în care constructorul îşi face treaba”, susţine ministrul Transporturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Este în perioada de garanţie şi nu avem foarte multe experienţe care să ne facă să nu urmărim foarte atent modul în care constructorul îşi face treaba. Să ştiţi că e un constructor care este extrem de monitorizat de către CNAIR şi va continua această monitorizare. Eu îmi doresc ca, dincolo de dezvoltarea infrastructurii, îmi doresc ca lucrurile să fie făcute bine (...) şi îmi doresc ca asemenea incidente să fie cât mai puţine. Dar, repet, poate aude: e un constructor care este monitorizat extrem de atent de către CNAIR tocmai pentru a evita situaţii de acest tip şi din cauza faptului că avem anumite semne de întrebare”, a afirmat Sorin Grindeanu sâmbătă, în cadrul unei conferinţe la Alba Iulia.
 
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
Întrebat dacă are cunoştinţă despre faptul că la autostradă nu se lucrează pentru reparaţii, ministrul admite că în această perioadă condiţiile meteo nu sunt cele mai favorabile realizării de lucrări la drumuri. El spune că speră ca odată ce vreme va fi „una potrivită” şi ritmul lucrărilor de reparaţii va fi unul „potrivit”.
 
Compania italiană are la dispoziţie 30 de zile, începând din 31 ianuarie, pentru realizarea reparaţiei.
 
O alunecare de teren în rambleu s-a produs, la sfârşitul lunii trecute, pe autostrada Sebeş-Turda, în zona Alba Iulia Nord, unde o bucată din carosabil s-a rupt după ce terenul de sub şosea a plecat la vale. Lucrarea se află în garanţie şi este realizată din banii constructorului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.