Şoferii de troleibuze din Timişoara au decis să nu mai iasă pe trasee, marţi dimineaţă, nemulţumiţi că le-au întârziat salariile. Aceştia spun că nu este pentru prima oară când se întâmplă asta în ultimele luni, aşa că, până nu-şi vor primi banii, dar şi tichetele de masă restante, nu vor renunta la protest. Un număr de 32 de conducători auto au decis să nu scoată din curtea STPT troleibuzele şi astfel au fost afectate şase linii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conducerea Societăţîi de Transport Timişoară a înlocuit troleibuzele cu autobuze, astfel încât călătorii nu au avut foarte mult de suferit. 
 
S-au înregistrat totuşi întârzieri în trafic.
 
”În dimineaţa zilei de 21.12.202, conducătorii de bord din cadrul Secţiei Transport Troleibuze, din cadrul Societăţii de Transport Public, au refuzat să iasă în traseu, din cauza nemulţumirilor legate de neachitarea lichidării salariale din 15.12.2021 şi a tichetelor de masă restante. Traseele liniilor de troleibuz de pe raza municipiului au rămas descoperite la primele ore ale dimineţii, acestea fiind acoperite, începând cu ora 07.00, cu autobuze, în limita resurselor disponibile. Lichidarea aferentă lunii noiembrie ar fi trebuit să fie achitată în dată de 15.12.2021, dar, din cauza lipsei fondurilor necesare, achitarea a fost amânată pentru astăzi, 21.12.2021. Conform Contractului Colectiv de Muncă  nr.112/01.10.2021, Cap.IV, art.65, alin.2 plata salariilor reprezentând lichidarea lunii anterioare poate fi decalată cu 3 zile faţă de dată de 15 a lunii, fără că această să fie considerată întârziere a plăţii salariale”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Societăţii de Transport Public Timişoara.
 
Potrivit sursei citate, facturile sunt în cuantum de 48.639. 914 lei.
 
Societatea de Transport Public este în subordinea Primăriei Timişoara care are de achitat sume importante către companie, acesta fiind şi motivul întârzierilor pentru achitarea salariilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.