Autorităţile din judeţul Gorj au descoperit, în urma controalelor declanşate săptămâna aceasta, un cămin în care erau internate 27 de persoane vârstnice şi care funcţiona fără a avea forme legale. Şapte dintre bătrâni au fost luaţi acasă de familii, în timp ce ceilalţi au fost fie duşi la spital, fie relocaţi într-un alt centru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi am fost informaţi despre faptul că pe raza municipiului Târgu-Jiu a fost identificat un centru de bătrâni care funcţiona fără a îndeplini formele legale şi în care se aflau 27 de beneficiari, dintre care 11 imobilizaţi sau greu transportabili. S-a dispus măsura suspendării activităţii acestui centru şi toate persoanele din centru să fie relocate. Aşa cum era firesc şi moral, toţi aparţinătorii persoanelor aflate în centru au fost contactaţi pentru a-şi exprima acordul de relocare sau pentru a-i prelua dumnealor”, informează, miercuri seară, ISU Gorj.
 
În primă fază, toţi bătrânii au fost evaluaţi medical de către personal medical adus la faţa locului, stabilindu-se, în funcţie de gravitatea afecţiunilor pe care le au, locaţiile de relocare.
 
Echipajele din cadrul instituţiei au intervenit pentru transportul vârstnicilor cu 7 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple şi 4 autospeciale de intervenţie şi comandă, la acţiunea de relocare participând 30 de subofiţeri şi 10 ofiţeri.
 
În cazul a şapte dintre vârstnici, familiile au decis să îi ia acasă. Dintre ceilalţi, şapte au fost relocaţi la Centrul de bătrâni Preajba din municipiul Târgu Joi, iar 13 au fost transportaţi la spitale. Patru au fost duşi Spitalul din Târgu Jiu, şapte sunt internaţi Spitalul din Novaci şi câte unu la Spitalul din Rovinari şi la Spitalul din Târgu Cărbuneşti.
 
Pentru persoanele transportate la spital sau la Centrul de bătrâni Preajba, ISU Gorj a luat legătura cu aparţinătorii şi fie s-au prezentat la faţa locului şi i-au însoţit pe bătrâni, fie au fost informaţi despre locaţia în care au fost transportaţi bătrânii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.