Comisiile de control constituite în judeţul Giurgiu pentru a verifica azilele de bătrâni, şi centrele unde sunt îngrijiţi copii sau persoane cu dizabilităţi continuă să descopere nereguli. Joi, membrii comisiilor au propus oprirea temporară, până la remedierea deficienţelor, a activităţii a patru astfel de centre şi închiderea pentru o perioadă de până la case luni a altui centru, în toate cele cinci cazuri fiind vorba despre centre administrate privat. Cele cinci aşezăminte sociale se adaugă altor 15 centre pentru care, marţi şi miercuri, au fost formulate propuneri de suspendare a activităţii din cauza deficienţelor grave.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Datele făcute publice Prefectura Giurgiu arată că în urma controalelor făcute joi, cele două comisii de control din judeţul Giurgiu au dispus oprirea temporară, până la remedierea deficienţelor, pentru două centre rezidenţiale destinate îngrijirii şi asistenţei persoanelor cu dizabilităţi şi alte două centre rezidenţiale destinate îngrijirii şi asistenţei persoanelor vârstnice.
De asemenea, a fost formulată o propunere de închidere pentru o perioadă de până la 6 luni pentru un centru rezidenţial destinat îngrijirii şi asistenţei persoanelor vârstnice. Toate cele cinci centre sunt private.
 
„Măsurile de oprire temporară a prestărilor de servicii până la remedierea deficienţelor şi propunerea de închidere pentru o perioadă de până la 6 luni au fost dispuse de către reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Menţionăm că tot la data de 12 iulie 2023, la sesizarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, una dintre comisii a verificat un centru destinat îngrijirii şi asistenţei persoanelor vârstnice care deţinea numai acreditare, nu şi licenţă pentru prestarea serviciilor de asistenţă socială. În acest caz, ANPC  a dispus măsura de oprire temporară a activităţii până la remedierea deficienţei în cauză”, informează Prefectura Giurgiu.
Reprezentanţii instituţiilor care fac parte din comisiile de control au aplicat 46 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 271.000 lei.
Cele cinci centre pentru care s-a decis suspendarea activităţii se adaugă altor 15 pentru care s-au formulat propuneri similare în urma controalelor făcute marţi şi miercuri în judeţul Giurgiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.