Statisticile realizate de Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu arată că în această perioadă copiii cu vârste sub 14 ani sunt cei mai afectaţi de afecţiuni respiratorii precum gripa, pneumonia sau virozele. Datele aferente săptămânii trecute arată că din 49 de cazuri de gripă înregistrate în acest judeţ, 48 sunt la copii, iar cei mai mulţi dintre pacienţii diagnosticaţi cu pneumonie sau viroză au de asemenea vârste sub 18 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform DSP Giurgiu, din totalul de 49 de cazuri de gripă înregistrate în judeţ în perioada 16-20 ianuarie, doar un pacient are peste 15 ani. Cele mai multe cazuri de gripă s-au înregistrat la categoria de vârstă 2-4 ani, unde sunt 20 de cazuri, dintre care 1 internat. De asemenea, zece copii mai mici de doi ani au fost diagnosticaţi cu gripă, în timp ce 18 copii cu vârste între 5 şi 14 ani au primit acelaşi diagnostic în perioada menţionată.
Şi în cazul pneumoniilor, cei mai mulţi pacienţi înregistraţi săptămâna trecută sunt tot copii. Astfel, la nivelul judeţului Giurgiu au fost diagnosticaţi cu pneumonie, în total , 25 de pacienţi, dintre care doar trei au vârste peste 15 ani. Doisprezece dintre aceştia au fost internaţi.
În ceea ce priveşte virozele respiratorii, din totalul de 222 de cazuri constatate în perioada menţionată, 83 sunt la copii între 5 şi 14 ani, 46 la copii între doi şi patru ani şi 30 la copii de până într-un an.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.