Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, prezintă un tabel cu etapa de parcurs pentru fiecare capitol din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), explicând că, în acest moment, PNRR înseamnă "documente de lucru pe capitole aflate în diverse iteraţii de lucru cu Comisia Europeană". "Facem astăzi un gest de transparenţă fără precedent, dând acces la documente încă în lucru. Am invitat reprezentanţii PSD să le citească la sediul ministerului, fiecare capitol în ultima iteraţie aflată în lucru cu Comisia Europeană", afirmă Ghinea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La întâlnirea de săptămâna trecută de la Guvern, dl. Ciolacu a spus că vrea să vadă PNRR. L-am întrebat la ce se referă exact, dar discuţia a rămas la un nivel de generalitate. Citesc acum în presă că dl Ciolacu crede că am «ascunde» PNRR-ul, deşi am comunicat şi convenit exact condiţiile de acces la informaţii. Ca să fie foarte clar, PNRR în acest moment înseamnă, conform regulamentului european, documente de lucru pe capitole aflate în diverse iteraţii de lucru cu Comisia Europeană", a transmis Cristian Ghinea.

El a adăugat că "suntem în faza de lucru de dinaintea finalizării".

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

"Aşa cum am explicat deja în mai multe comunicate de presă, MIPE dezvoltă componentele împreună cu ministerele de linie, avem discuţii cu Comisia Europeană, primim comentarii, lămurim ce e de lămurit, negociem ce e de negociat şi revenim cu o nouă iteraţie. Tot acest proces are ca scop ca la momentul trimiterii OFICIALE să avem un document matur. Niciun alt stat membru al UE nu a publicat documente de lucru", a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, componentele extinse şi anexele tehnice vor fi finalizate în cursul acestei săptămâni.

Ghinea a susţinut că cele mai multe state UE care au depus deja planul lor au ales să nu publice variantele extinse ale componentelor nici măcar după depunerea oficială, au publicat doar sinteze.

"Stadiul actual al PNRR se găseşte în tabelul alăturat, unde am sintetizat etapa de parcurs pentru fiecare capitol. După cum am anunţat, vom depune documentul la 31 mai şi acela este momentul în care România are PNRR oficial şi de unde va începe etapa formală de evaluare de către Comisie. Am fost prezent în Parlament, am discutat cu PSD şi cu mulţi alţi actori politici şi civici în cadrul consultărilor şi am lămurit toate problemele de conţinut. Facem astăzi un gest de transparenţă fără precedent, dând acces la documente încă în lucru. Am invitat reprezentanţii PSD să le citească la sediul ministerului, fiecare capitol în ultima iteraţie aflată în lucru cu Comisia Europeană", a conchis Cristian Ghinea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.