Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că nu consideră vaccinarea obligatorie o soluţie pentru ţara noastră şi crede că oamenii trebuie să fie responsabilizaţi într-un fel sau altul pentru deciziile luate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă nu crede că obligativitatea vaccinării va mări numărul de persoane vaccinate. 
 
“Obiectivul nostru nu este să creştem prin orice mijloc numărul persoanele care se vaccinează, este important la baza deciziei să rămână până la urmă dorinţa persoanei care se vaccinează în baza informaţiilor pe care le are. Ţine foarte mult de percepţia societăţii asupra unei măsuri de acest gen, nu cred că suntem pregătiţi ca societate să înţelegem acest tip de abordare însă în momentul de faţă consider că vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie şi asta este părerea mea personală. Cred că în schimb trebuie să fim într-un fel sau altul responsabilizaţi pentru deciziile noastre. Dacă eu mă îmbolnăvesc şi voi îmbolnăvi la rândul meu chiar cu neştiinţă alte persoane şi vor avea o evoluţie nefavorabilă, cred că într-un fel sau altul trebuie să ne responsabilizăm mai mult pentru că tendinţa pe alocuri este să încercăm să facem tot ce e posibil să ocolim măsurile care au ca rol important prevenirea îmbolnăvirilor, fie la intrarea în ţară prezentăm documente false, fie ocolim diverse măsuri cu caracter restrictiv”, a declarat Gheorghiţă.
 
El a menţionat că măsurile au fost gândite să protejeze sănătatea oamenilor. 
 
“Toate aceste măsuri trebuie să înţelegem că au fost gândite să protejeze sănătatea oamenilor şi să scadă numărul celor care se îmbolnăvesc grav şi ajung la spital. Dacă înţelegem lucrurile acestea, este evident un pas înainte, dar în momentul de faţă nu consider că vaccinarea obligatorie este o soluţie (...) Din punctul meu în societatea în care noi trăim în momentul de faţă şi la momentul actual, nu cred că este o soluţie”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.