Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că cele mai multe centre de vaccinare cu AstraZeneca vor avea de sâmbătă vaccin de la Pfizer, iar în fiecare judeţ va rămâne un centru cu AstraZeneca unde va putea fi făcut rapelul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Gheorghiţă a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că direcţiile de sănătate publică vor anunţa care sunt centrele cu vaccin de la AstraZeneca ce vor rămâne în activitate. 
 
“Am discutat câteva aspecte referitoare la schimbarea tipului de vaccin în centrele de vaccinare cu AstraZeneca. Foarte probabil că majoritatea centrelor de vaccinare care au vaccin de la compania AstraZeneca vor avea alocat de sâmbătă vaccin de la compania Pfizer unde avem un număr suficient de doze să putem acoperi necesarul din aceste centre. Urmează ca până mâine să primim  din partea direcţiilor de sănătate publică care sunt centrele care primesc vaccin de la AstraZeneca care vor rămâne în activitate în fiecare judeţ în funcţie de nivelul de adresabilitate”, a afirmat Gheorghiţă.
 
El a precizat că în fiecare judeţ va rămâne cel puţin un centru cu vaccin de la AstraZeneca ce va asigura realizarea rapelului. 
 
“Aş menţiona faptul că în toate centrele de vaccinare cu AstraZeneca unde s-a început activitatea de vaccinare ea se va continua pentru a se asigura rapelul persoanelor deja vaccinate şi în fiecare judeţ va existe cel puţin un centru de vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca, preferabil în oraşe, municipii pentru a da posibilitatea tututor celor care doresc să se  vaccineze cu acest tip de vaccin să se poată vaccin”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.