În fiecare an, companiile aviatice pierd sute de mii de euro din cauza vremii nefavorabile, a declarat într-un interviu pentru News.ro Gheorghe Răcaru, directorul general al Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească. Acesta subliniază că sectorul aviatic este sensibil la orice schimbare în plan politic sau meteorologică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se mai întâmplă să facem curse duble în timpul iernii, am plecat de câteva ori cu avioanele goale din România, ca să recuperăm pasageri blocaţi în afara ţării pe aeroporturi de pe care aeronavele Blue Air aflate acolo nu puteau decola. Facem de fiecare dată eforturi foarte mari să nu rerutăm pasagerii, mai ales în această perioadă, pentru că nu există suficiente locuri libere şi disconfortul este mult mai mare. Aşa că, în aceste situaţii, alegem de multe ori să suportăm noi cheltuielile de două ori mai mari pe o cursă, doar ca pasagerii noştri să fie cât mai puţin afectaţi”, a declarat Răcaru, pentru News.ro.

În paralel, compania lucrează în continuare la proiectul de listare pe bursă.

”Mergem înainte cu listarea. Este un proces de durată, de doi-trei ani până se concretizează”, menţionează Răcaru.

În ceea ce priveşte salariul net al personalului, acesta nu va fi afectat, odată cu mutarea contribuţiilor aferente angajatorului în salariul brut al angajatului, când vor intra în vigoare noile modificări fiscale la începutul anului viitor.

”Le-am comunicat şi angajaţilor, am decis să creştem salariile brute, pentru ca veniturile nete să nu fie afectate de noile modificări fiscale”, a subliniat Răcaru.

Blue Air are acum 1.500 salariaţi. În bazele externe, 85% dintre angajaţii companiei sunt locali.

Blue Air a fost înfiinţata în 2004 şi s-a dezvoltat de-a lungul anilor devenind un operator aerian paneuropean. Compania are opt baze operaţionale, în Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Larnaca, Liverpool şi Torino.

În anul 2016, Blue Air a devenit cea mai mare companie aeriană românească, depăşind în premieră compania de stat Tarom după numărul de pasageri transportaţi. 

Compania low-cost operează zboruri către peste 100 de rute, din 16 ţări.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.