Profesorul Gheorghe Mărmureanu a declarat, vineri, după seismul de 5.2 grade produs în zona Vrancea, că mişcarea tectonică a fost normală şi nu va genera replici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit profesorului Gheorghe Mărumureanu, cutremurul care a măsurat 5. 2 grade, fiind resimţit în mai multe judeţe ale ţării, inclusiv în Bucureşti, nu va genera replici, seismul fiind unul normal, deşi a avut o magnittudine mare. 

”A fost un cutremur obişnuit, destul de mare, dar obişnuit. Cred că adâncimea a fost totuşi mai mare de 120 de km, cum au anunţat colegii mei. La o astfel de adâncime, nu trebuie să ne aşteptăm la replici. Dar, haideţi să vedem ce se întâmplă mai departe. Sunt alte probleme pentru că Africa se rupe în două,  iar asta ne va afecta pe toţi, suntem sub influenţa sistemului tectonic din Africa.  Nu e însă ceva actual. Pot apărea anumite situaţii, dar poate în următorii 100 de ani”, a declarat, vinery, profesorul Gheorghe Mărmureanu.

Potrivit INFP, în noaptea de joi spre vineri, la ora 3.26, un cutremur de 5. 2 grade pe scara Richter s-a înregistrat în zona Vrancea, la o adâncime de 120 de km, fiind cel mai puternic cutremur produs îna cest an în România


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.