Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă că nu există ”motive de îngrijorare” în România în ceea ce priveşte securitatea. În discursul ţinut la deschiderea anului şcolar la Universitatea din Ploieşti, Geoană a vorbit despre faptul că simte ”o frustrare” printre unii dintre românii care trăiesc în ţară sau în străinătate, frustrare legată de faptul că ”ţara asta are potenţial şi că într-un fel jucăm sub liga noastră”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mircea Geoană a vorbit, la festivitatea de deschidere a anului universitar la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, despre contextul actual de securitate, el afirmând că România nu are motive de îngrijorare în ceea ce priveşte securitatea.
 
”Nu avem motive de îngrijorare în România, securitatea ţării noastre este acoperită de cea mai puternică alianţă din lume. Aveţi liniştea necesară să construiţi, aveţi liniştea necesară să învăţaţi. Avem cu toţii şansa unei perioade lungi istorice, cum România n-a avut niciodată”, le-a transmis Mircea Geoană studenţilor de la Universitatea din Ploieşti. 
 
El a afirmat că România va avea ”decenii lungi de a construi predictibil”.
 
”România şi istoria noastră a fost întotdeauna, ca şi geografia, foarte zbuciumată, cu multe zigzaguri. Dragii mei prieteni, în special cei tineri, veţi trăi într-o Românie democratică, capitalistă, societate liberă, generaţii după generaţii, după generaţii, după generaţii. Prima oară în istoria ţării când avem şi securitatea acoperită de cea mai puternică alianţă, dar vom avea decenii lungi de a construi predictibil, de a îmbunătăţi ceea ce nu merge, de a transforma ţara asta în ce poate să reprezinte. Şi frustrarea pe care o simt la mulţi dintre românii şi româncele noastre din ţară şi din diasporă este că simt că ţara asta are potenţial şi că într-un fel jucăm sub liga noastră. Voi veţi descătuşa potenţialul acestei naţiuni. Mă bazez pe voi, sunt mândru să fiu cu voi şi sper că aceste prea multe cuvinte să vă fie un pic de îndemn, de încredere, de curaj. Auto-depăşiţi-vă! Învăţaţi! Să ştiţi că fără şcoală nu ajungi departe în viaţă. Orice alt model este iluzoriu, este o fantezie”, a mai transmis Geoană, în discursul ţinut la UPG Ploieşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.