Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus trimiterea a opt generatoare de capacitate mare în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, afectate grav de lipsa energiei electrice. În Timiş, un spital nu are curent şi momentan funcţionează pe generatorul propriu. Peste o sută de localităţi din cele două judeţe sunt nealimentate cu energie electrică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a trimis, în sprijinul populaţiei şi autorităţilor din judeţele Timiş şi Caraş-Severin, unde se înregistrează probleme grave cu alimentarea cu energie electrică, opt containere pentru iluminat (generatoare de curent electric).

În judeţul Timiş vor sosi generatoare de la inspectoratele din Arad, Hunedoara, Bihor şi Alba, iar în judeţul Caraş-Severin de la Gorj, Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi.

Generatoarele au capacitatea de 450 kVA şi vor fi folosite acolo unde va fi nevoie, inclusiv la spitale.

În judeţul Timiş, spitalul din oraşul Făget funcţionează pe un generator propriu, localitatea fiind afectată de lipsa energiei electrice.

În Timiş, 65 de localităţi nu sunt alimentate cu electricitate, iar în Caraş-Severin sunt 53 de localităţi în aceeaşi situaţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.