Garda de Mediu anunţă, joi, că incendiul din perimetrul Deltei Văcăreşti a determinat degajări importante de fum, fără a genera însă depăşiri ale limitelor principalilor parametrii de măsurare ai calităţii aerului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi 8 februarie, un incendiu puternic a izbucnit în perimetrul Deltei Văcăreşti. Acesta este în desfăşurare şi pentru stingerea lui acţionează 10 autospeciale ale ISU. Focul a determinat degajări importante de fum, fără a genera însă depăşiri ale limitelor principalilor parametrii de măsurare ai calităţii aerului, datorită vitezei vântului ce asigură o dispersie bună a fumului”, anunţă, joi, Garda de Mediu.

Instituţia a precizat că staţiile de monitorizare a calităţii aerului cele mai apropiate de locul incendiului, respectiv B2 Titan, B4 Spital Bagdasar, B23 Palatul Copiilor, B30 Piaţa Sudului şi B21 Piaţa Berceni nu au înregistrat depăşiri ale valorilor limita ai parametrilor.

”La faţa locului se afla o echipă de comisari de la Garda de Mediu Bucureşti şi monitorizează situaţia. În perimetru nu au acces deocamdată decât echipele de intervenţie ale ISU. După lichidarea incendiului, comisarii GNM vor demara o anchetă pentru a determina dacă focul a izbucnit în urma unor încălcări ale legislaţiei de mediu”, a mai transmis Garda de Mediu.

Un incendiu a izbucnit, joi, în Delta Văcăreşti din Capitală, focul cuprinzând o suprafaţă de 1,5 hectare de teren. Autorităţile au emis un mesaj RO-Alert pentru avertizarea populaţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.