Garda de Mediu Bistriţa-Năsăud a constatat, în urma verificărilor, că o persoană a produs poluarea apelor râului Sălăuţa, după ce a spălat nişte containere luate de la o firmă. Analizele de laborator nu au putut identifica însă substanţa care a făcut ca apele râului să devină roşii. Persoana responsabilă a fost amendată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comisarii de mediu din Bistriţa-Năsăud au identificat persoana responsabilă pentru poluarea apelor râului Sălăuţa, care săptămâna trecută au devenit roşii după ce o substanţă necunoscută a fost deversată. În schimb, analizele efectuate pe probele prelevate din apă nu au putut identifica substanţa care a colorat în roşu apele râului. 
 
”Nimic nu s-a evidenţiat, nu am putut găsi substanţa. Am găsit, în schimb, persoana. Am aplicat 6.000 de lei sancţiune conform legii 195 pentru deversare de ape uzate”, a declarat pentru News.ro comisarul şef al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud, Graţian Morariu. 
 
Potrivit acestuia, persoana respectivă, care locuieşte în zonă, a adus mai multe recipiente din plastic de o mie de litri care aveau o substanţă necunoscută în ele şi a mers la râu să le cureţe. Comisarii de mediu au găsit în spatele casei persoanei şase astfel de containere şi un al şaptelea care nu fusese încă spălat. Autorităţile au mai descoperit, în gospodăria localnicului, urme din substanţa care a produs poluarea, urme pe care bărbatul a încercat să le şteargă acoperindu-le cu nisip. În plus, el a încercat să mute containerul încă murdar din gospodăria sa la sediul unui ocol silvic, aflat în construcţie.
 
Garda de Mediu Bistriţa-Năsăud a început controalele după ce în spaţiul public au fost postate imagini care arată că apele râului Sălăuţa, afluent al Someşului Mare, au culoarea roşie. Cei care au tras un semnal de alarmă privind presupusa poluare a râului sunt reprezentanţii unei păstrăvării din zonă. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.