Sute de persoane, între care preoţi, militari şi copii, cu steaguri tricolore şi flori în mâini, au participat, joi, la Galaţi, la procesiunea tradiţională de Sărbătoarea Înălţării, încheiată la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea, în continuare fiind programate ceremoniale religioase şi militare, prilejuite de Ziua Eroilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procesiunea de Sărbătoarea Înălţării, organizată de Arhiepiscopia Dunării de Jos, a început la Biserica Înălţarea Domnului din cartierul Ţiglina II, unde s-au strâns numeroşi preoţi, credincioşi, militari şi sute de copii, care au avut steaguri tricolore şi flori, de unde au pornit în marş pe Strada Gheorghe Doja şi apoi pe Bulevardul George Coşbuc, până la Monumentul Eroilor, din Cimitirul Eternitatea. 

În continuare, la Mausoleul Eroilor de la Cimitirul Eternitatea sunt programate o serie de manifestări, respectiv intonarea Imnului de Stat al României; o slujbă de pomenire a eroilor; rostirea numelor eroilor gălăţeni căzuti in primul război mondial; un ceremonial de depunere a coroanelor de flori la Mausoleul Eroilor de către Comandantul Garnizoanei Galaţi, prefectul judeţului Galaţi, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi şi primarul municipiului Galaţi.

Depuneri de coroane au loc şi la Monumentul Eroilor căzuţi în Revoluţia din Decembrie 1989, precum şi la mormintele sit. (pm) Ionut Cosmin Sandu şi sit. (pm) Marius Covrig, decedaţi în timp ce se aflau în teatrele de operaţiuni din Afganistan.

Între orele 15.00 -15.05 au fost trase salve de foc în memoria eroilor, concomitent, trompetul intonând "stingerea", iar între 15.05 şi 15.10 ceremoniile s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.