Rata de promovoare a examenului de bacalaureat a depăşit 80% în judeţul Galaţi, după contestaţii, înregistrându-se şi o nouă medie de 10, în cazul unui elev de la Liceul "Emil Racoviţă". La Liceul "Al. I. Cuza" toţi elevii au reuşit să promoveze examenul, ridicând la trei numărul unităţilor de învăţământ din judeţ cu rată de promovare de 100%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rata de promovare la examenul de bacalaureat, după contestaţii, la nivelul judeţului Galaţi, a crescut la 80,48%, cu 0,89% mai mult decât iniţial, potrivit informaţiilor furnizate, luni, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

În urma contestaţiilor, 29 de elevi au fost declaraţi promovaţi, în condiţiile în care iniţial 2.593 au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat.

La nivelul judeţului Galaţi au fost înregistrate 1.198 de contestaţii, în urma cărora 599 de note au fost mărite, 535 au fost micşorate, în timp ce 64 au rămas nemodificate.

În urma contestaţiilor, un elev de la Liceul "Emil Racoviţă" a reuşit să obţină media zece, după ce iniţial în judeţul Galaţi s-au înregistrat trei medii de zece, obţinute de elevi ai Colegiului Naţional ”Vasile Alecsandri” din municipiul Galaţi.

De asemenea, după contestaţii, toţi elevii de la Liceul ”Al. I. Cuza” au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat, în condiţiile în care înainte de soluţionarea contestaţiilor doar două licee - Colegiul Naţional ”Vasile Alecesandri” şi Colegiul Naţional ”Costache Negri” - au avut o rată de promovare de sută la sută.

La nivelul judeţului Galaţi s-au înscris pentru a susţine Bacalaureatul 3.397 de candidaţi, dintre care 139 nu s-au mai prezentat la examen. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.