O stână din localitatea gălăţeană Izvoarele, unde se află în jur de 250 de animale, urmează să fie evacuată de autorităţi după ce în zonă s-a produs o alunecare de teren pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri, autorităţile spunând că deocamdată nicio locuinţă nu este în pericol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că alunecările de teren se manifestă pe un versant, pe o lungime de circa 200 de metri, în zona localităţii Izvoarele. 

”Pe aproximativ 200 de metri lungime, pe un deal, în pericol este o stână aflată la poalele dealului, cu aproximativ 250 de animale. S-a dat dispoziţie sa se facă evacuarea şi să-i găsească un loc. Prin zonă trece şi o conductă de gaz, am informat şi Transgaz să facă verificări acolo, să vadă dacă există sau nu un pericol, iar Primăria să monitorizeze prin serviciul de voluntariat evoluţia fenomenului. Deocamdată nu sunt case în pericol”, a spus Eugen Chiriţă. 

La rândul său, primarul comunei Slobozia Conachi, Emil Dragomir, a declarat că s-a întrunit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi s-au luat primele măsuri.

”Sunt alunecări de teren, se lasă malurile la vale, în capătul satului Izvoarele. S-a luat măsura evacuării în cazul unei stâni, am vorbit cu proprietarul şi vom face evacuarea”, a afirmat Dragomir. 

Autorităţile cred că alunecările de teren au apărut ca urmare a topirii zăpezii şi a precipitaţiilor din ultima perioadă, în condiţiile în care pânza freatică din zonă este la un nivel foarte apropiat de suprafaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.