Câteva zeci de localnici din comuna Iveşti, judeţul Galaţi, au ieşit în stradă, marţi, pentru a protesta faţă de decizia de prelungire a carantinei în unul dintre cartierele localităţii unde se raportează o rată de infectare de peste 7 la o mie de locuitori. Oamenii reclamă că nu pot rezolva probleme personale, precum a merge la cumpărături sau la bancă, iar autorităţile au întocmit o listă cu problemele fiecăruia, urmând ca acestea să fie rezolvate cu ajutorul autorităţilor locale şi al unor voluntari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Oamenii au ieşit în stradă la aflarea veştii că a fost prelungită cu încă 14 zile măsura privind carantina unuia dintre cartierele localităţii. Acolo au fost trimise echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, pentru a se asigura că situaţia nu degenerează, iar prefectului de Galaţi, Eugen Hristache, a mers personal la Iveşti pentru a se implica în rezolvarea situaţiei. 
 
Protestatarii s-au arătat nemulţumiţi că nu pot ieşi din cartier pentru a merge la magazine sau la bănci. 
 
"S-a făcut o listă cu nemulţumirile şi doleanţele fiecăruia, aceasta a fost transmisă către primărie şi fiecare doleanţă se va fi rezolva punctual cu ajutorul autorităţilor locale şi al voluntarilor din alte cartiere ale comunei”, a declarat pentru News.ro Teodora Diaconiţă, şef al Cancelariei  Prefectului judeţului Galaţi.
 
La ora transmiterii acestei ştiri oamenii au plecat la casele lor. 
 
Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a decis, la solicitarea CJSU Galaţi, prelungirea carantinei într-un cartier al localităţii Iveşti, începând din 27 octombrie, pentru încă 14 zile. Comuna se află deja în carantină de două săptămâni. La momentul instituirii carantinei, pe 13 octombrie, rata de infectare în zona carantinată a fost de 4,64 la mie, aceasta a crescut până la 10 la mie, după care a început să scadă. La momentul propunerii de prelungire a carantinei, la Iveşti rata de infectare era de 8 la o mie de locuitori, iar indicele raportat marţi arată din nou o scădere, la 7,41 de cazuri la mia de localnici.
 
La Iveşti a fost impusă carantină zonală, pentru porţiunea cuprinsă între străzile Vasile Alecsandri, Victor Ioan Popa şi str. Pădurii aferente DJ 254 din comuna Iveşti. În comunitatea care locuieşte în zona respectivă s-au înregistrat foarte multe cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultima lună, ceea ce a dus la creşterea incidenţei la mia de locuitori şi implicit şi decizia de carantinare şi, acum, de prelungire a carantinei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.