Traficul rutier pe drumul naţional (DN) 25, în judeţul Galaţi, a fost reluat, duminică seară, după ce, începând de miercuri, pe sectorul Vameş - Tudor Vladimirescu, nu s-a mai putut circula din cauza inundaţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea, a anunţat, duminică seară, că DN 25 Galaţi - Tecuci, a fost redat circulaţiei. Paţilea a precizat că acest lucru a fost posibil după ce s-a realizat breşa în corpul digului pe pârâul Geru, la Vameş, după scăderea nivelului apei din incintă, aceasta fiind evacuată cu două motopompe de mare capacitate.    

Drumul naţional DN 25, pe sectorul de drum Vameş - Tudor Vladimirescu, a fost blocat începând de miercuri din cauza inundaţiilor.

Un număr de 22 de localităţi din judeţul Galaţi au fost afectate de inundaţiile din ultimele zile şi 1.270 de persoane au fost evacuate, dintre care 600 de la Slobozia Conachi, 400 din Cuza Vodă, 250 de la Pechea şi 20 din Schela. 35 de case din aceste zone au fost distruse de viituri.

În zonă au intervenit sute de forţe, inclusiv militari, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a cerut, joi, apă, alimente şi combustibil de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat.

Şase judeţe, între care şi Galaţi, se află, până luni dimineaţă, la ora 9.00, sub avertizare cod galben de inundaţii, emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.