Conducerea Serviciului de Paşapoarte Galaţi estimează că numărul solicitărilor privind eliberarea de paşapoarte va creşte foarte mult în lunile iulie şi august, fiind vorba, teoretic, despre aproximativ 70.000 de cereri, dintre care circa 50.000 ale celor cu paşapoarte expirate, fiind lansat un apel public către cetăţeni să depună cererile din timp pentru a-şi primi noile paşapoarte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din cadrul Instituţiei Prefectului - judeţul Galaţi a lansat un apel către toţi cetăţenii care doresc să obţină un paşaport să depună din timp documentele necesare, întrucât termenul de soluţionare este de două săptămâni, iar în lunile iulie - august este foarte aglomerat, existând riscul de a nu avea în timp util documentele necesare călătoriilor planificate, se arată într-un comunicat al Prefecturii Galaţi.

"Facem precizarea că, începând cu anul 2016, expiră atât paşapoartele emise pe 10 ani, în perioada 2006 - 2009, cât şi cele pe cinci ani, emise după 2009. În acest an, expiră paşapoartele emise în 2007 (peste 27.000), precum şi cele emise în 2012 (peste 28.000), astfel că teoretic, la nivelul serviciului trebuie procesate peste 50.000 cereri ale solicitanţilor cu paşapoarte expirate, la care se adaugă peste 15.000 de cereri ale noilor deţinători, rezultând un număr de aproximativ 70.000 cereri. Raportând acest număr la cele aproximativ 240 zile lucrătoare, rezultă că serviciul se află în imposibilitatea procesării tuturor cererilor, având în vedere existenţa a doar trei ghişee”, a declarat, în comunicat, Aurelian Păduraru, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Galaţi. 

Potrivit comunicatului, primirea documentelor la ghişeele Servciului se face cu bonuri de ordine, care se eliberează zilnic în intervalul orar 08.30 - 10.30, pe baza chitanţei de achitare a taxei de emitere a paşaportului. Informaţii cu privire la taxele şi documentele necesare eliberării paşaportului sunt disponibile şi pe site-ul prefecturii, secţiunea Evidenţa paşapoartelor, iar orice problemă specială se poate soluţiona la ghişeul de informaţii al serviciului sau în audienţă, la şeful serviciului. Pe de altă parte, paşaportul simplu electronic este valabil 5 ani (3 ani pentru solicitanţii cu vârsta sub 12 ani) şi se eliberează în termen de 14 zile calendaristice, putând fi livrat la domiciliu/reşedinţă prin curierat Prioripost.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.