Gălăţenii au rămas fără apă caldă în sistem centralizat, din noaptea de miercuri spre joi, din cauza unor lucrări de mentenanţă făcute de combinatul ArcelorMittal care nu mai poate furniza către CET aburul tehnologic necesar producerii agentului termic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În municipiul Galaţi nu se mai furnizează apă caldă în sistem centralizat, din cauza parametrilor scăzuţi ai agentului termic care ajunge în instalaţiile distribuitorului Calorgal.

”Valorile agentului termic au scăzut sub 50 de grade Celsius, motiv pentru care apa caldă a fost sistată în oraş”, a declarat, joi, Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al societăţii Calorgal, cea care asigură distribuţia apei calde în oraş.

Reprezentantul Calorgal şi-a exprimat speranţa că furnizarea apei calde se va relua în cursul zilei de vineri, după ce parametrii agentului termic primit de la Electrocentrentrale Galaţi vor creşte. 

ArcelorMittal Galaţi a întrerupt, din cauza unor lucrări de mentenanţă desfăşurate la Furnalul nr. 5, furnizarea către Electrocentrale a aburului tehnologic necesar producerii agentului termic.

”ArcelorMittal Galaţi face lucrări obişnuite şi programate de mentenanţă la Furnalul nr. 5. Furnizarea de abur pentru CET este întreruptă pentru o perioadă limitată de timp, situaţie care este reglementată în acordul cu clientul nostru”, a declarat purtătorul de cuvânt al combinatului ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu. 

În municipiul Galaţi, conform datelor Calorgal, din cele aproximativ 98.000 de apartamente existente, circa 54.000 mai figurează ca şi branşate la sistemul centralizat de termoficare, din care însă aproximativ 40.000 sunt şi locuite. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.