Liderii PSD Bucureşti şi PNL Bucureşti, Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, prin consilierii generali ai ambelor formaţiuni politice, au decis convocarea unei şedinţe extraordinare de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, vineri, de la ora 10.00. „Adoptarea bugetului Capitalei şi deblocarea proiectelor primăriilor de sector, proiecte ţinute la sertar de primarul general Nicuşor Dan din răzbunare politică, sunt o necesitate pentru bucureşteni”, au transmis cei doi. Amendamentele la buget ale celor două partide vizează alocarea suplimentară a sumei de 200 milioane de lei pentru subvenţia la termoficare, respectiv 200 de milioane de lei în pentru subvenţia la transportul public, precum şi alocarea sumelor necesare pentru plata parţială a restanţelor la sprijinul pentru persoanele adulte cu dizabilităţi, 25 de milioane de lei pentru proiectul Banca de alimente, 25 de milioane de lei pentru deblocarea blocului social din Prelungirea Ghencea şi sumele necesare pentru deblocarea proiectului Penetraţie Ciurel - Autostrada A1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pentru a debloca situaţia din Capitală, PSD Bucureşti şi PNL Bucureşti vor depune amendamente comune la proiectul dezastruos de buget propus de primarul general Nicuşor Dan. PSD Bucureşti şi PNL Bucureşti îşi dau mâna pentru a salva Capitala de falşii salvatori. Oraşul în care trăim, muncim şi ne creştem cu toţii copiii a suferit suficient în aceşti ultimi ani! Nu mai vrem mizerie, proiecte blocate din ambiţii personale, ci un proiect comun pentru o Capitală a viitorului”, mai precizează comunicatul de presă semnat de cei doi lideri de la organizaţiile PSD şi PNL din Bucureşti.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a reuşit pentru a treia oară să voteze bugetul Capitalei pe 2024, fiind înregistrate17 voturi „pentru”, 23 de abţineri şi un vot „împotrivă”. La fel ca la precedentele două şedinţe, PNL şi PSD s-au poziţionat impotriva proiectului primarului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.