Primarul Capitalei Gabriela Firea, aflată într-o vizită oficială în Spania, i-a oferit primarului oraşului Madrid, Manuela Carmena, o vază. Cadoul a fost pus într-o cutie de carton, învelită în două rânduri de hârtie lipită la rândul ei cu bandă adezivă. Cinci oameni s-au chinuit să despacheteze cadoul, scrie jurnalistul Felix Damian pe pagina sa de Facebook, ataşând şi o filmare cu momentul în care primarul Madridului încearcă să desfacă ambalajul, însă nu reuşeşte, astfel că intervin şi primarul Capitalei, Gabriela Firea, un consilier general ALDE şi alţi doi membri ai delegaţiei române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Firea la Madrid! 5 oameni se luptă cu o cutie de carton. Gafă diplomatică la Madrid! AGAIN! 5 oameni s-au chinuit aproape 2 minute ca să desfacă un cadou pentru primarul Madridului, Manuela Carmena. Obiectul de artă (o vază) oferit de primarul Gabriela Firea era învelit în două rânduri de hârtie, care acoperea o cutie urâtă de carton, murdară şi lipită cu bucăţi de bandă adezivă”, a scris miercuri jurnalistul Felix Damian, corespondent la Madrid, pe pagina sa de Facebook.

Întâlnirea de la Primaria Madridului a fost gestionată de Ambasada României, care nu a informat presa cu privire la această întâlnire, spune jurnalistul, acuzând instituţia că a fost preocupată cu cenzurarea presei în loc să evite situaţii penibile de protocol precum a fost despachetarea cadoului.

„Şi asta nu e tot! Pare incredibil pentru o ţară europeană ca România, dar şeful de presă de la primăria Madridului a fost certat de conducerea ambasadei pentru că a chemat presa, adică pe subsemnatul şi pe Annamaria Damian. Să se ştie! Nu ne-a chemat nimeni! Am aflat noi, în ciuda eforturilor Ambasadei de a ne ascunde orice activitate de interes public în care sunt implicate autorităţile României! (...) Excesul de zel de pe vremea răposatului nu a dispărut, nici vechile apucături securiste, iar ambasada de la Madrid ne dovedeşte încă o dată că nu are nicio legătură cu spiritul european al transparenţei şi cu respectarea dreptului la libertatea de exprimare”, spune jurnalistul.

Felix Damian ataşează la postarea sa şi un clip video cu momentul despachetării cadoului. Cum primarul Madridului, Manuela Carmena, nu reuşeşte să desfacă ambalajul, în ajutorul său intervine primarul Capitalei, Gabriela Firea.

 „Băieţi... Veniţi un băiat”, a spus Firea, când nici ea nu a reuşit să rupă al doilea strat de hârtie, moment în care a sărit în ajutorul celor două consilierul general ALDE, Tudor Ionescu, care a făcut parte din delegaţia română la Madrid.

În final, patru persoane au reuşit să desfacă cutia, iar o a cincea a adunat de pe masă resturile de ambalaje.

„E frumoasă”, a spus primarul Madridului după ce a văzut vaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.