Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse Gabriela Firea a anunţat că, în prima săptămână de funcţionare a Telefonului Copilului - 119 au apelat câteva mii de persoane. „Numărul 119 va prelua urgenţele prin echipe operative care se vor deplasa imediat la locul semnalat în apel, iar la numărul 116 111, al Asociaţiei Telefonul Copilului, vor fi disponibili în continuare specialişti pentru consiliere psihologică şi juridică. Noutatea adusă de Telefonul Copilului – 119 este că integrează toate numerele pe care le foloseau până acum direcţiile de asistenţă socială şi protecţia copilului şi care nu mai puţin cunoscute de copii”, a adăugat Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Câteva mii de persoane au apelat la Telefonul Copilului – 119, în prima săptămână de funcţionare. E adevărat că mulţi au sunat doar ca să verifice dacă Telefonul Copilului funcţionează, dar au fost şi apeluri cât se poate de reale. De exemplu, cazul fetiţei agresate de propria mamă la Constanţa a fost sesizat la Telefonul Copilului. E bine că oamenii reacţionează! Mă bucur să anunţ că, în curând, facem un parteneriat cu Asociaţia Telefonul Copilului pentru completarea Numărului Unic Naţional – 119 – Telefonul Copilului. Toţi copii aflaţi în situaţii de risc, dar şi adulţii care doresc să semnaleze situaţii critice vor putea suna atât la numărul de telefon 116 111, al Asociaţiei Telefonul Copilului, unde vor primi consiliere psihologică şi juridică, dar şi la numărul de urgenţă 119, Telefonul Copilului, care va prelua cazurile grave pentru care este nevoie de acţiune imediată.”, a scris Gabriela Firea, marţi pe Facebook.

Ea a mai anunţat că a avut „o primă întâlnire de lucru la care au participat doamna Mădălina Turza, consilier de stat, doamna Doina Pârcălabu, secretar de stat în cadrul M.F.T.E.S. şi doamna Cătălina Surcel, directorul executiv al Asociaţiei Telefonul Copilului. Parteneriatul dintre Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Departamentul pentru Responsabilitate Socială şi Grupuri Vulnerabile din cadrul Guvernului României, şi Asociaţia Telefonul Copilului vine în sprijinul celor mici aflaţi în situaţii de risc”.

„Astfel, numărul 119 va prelua urgenţele prin echipe operative care se vor deplasa imediat la locul semnalat în apel, iar la numărul 116 111, al Asociaţiei Telefonul Copilului, vor fi disponibili în continuare specialişti pentru consiliere psihologică şi juridică. Noutatea adusă de Telefonul Copilului – 119 este că integrează toate numerele pe care le foloseau până acum direcţiile de asistenţă socială şi protecţia copilului şi care nu mai puţin cunoscute de copii. Toate demersurile care vin în sprijinul copilului, mai ales pentru cel aflat în situaţie de risc, trebuie privite cu maximum de seriozitate şi inovate permanent. Experienţa ne-a arătat că situaţiile de viaţă, petrecute în mod concret pe teren, nu corespund mereu cu cele gândite în birouri. Este foarte important ca fiecare dintre noi să acţionăm urgent dacă ştim situaţii care privesc copiii pentru a nu se repeta evenimente tragice care au afectat o ţară întreagă”, a conchis Firea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.