Ministrul Familiei, Gabriela Firea, afirmă că, în primele trei luni ale acestui an, 12 femei au murit din cauza violenţei domestice, iar anul trecut numărul acestor decese a ajuns la 69. Ea îndeamnă femeile supuse abuzurilor partenerilor de viaţă să sune la număr gratuit 0800.500.333 pentru a primi ajutor. Peste 2.000 de apeluri au fost primite la acest număr în prima jumătate a acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"12 femei au murit în urma violenţei domestice în primele 3 luni ale acestui an. În aceeaşi perioadă au fost emise aproape 7.000 ordine de protecţie. 69 de femei au decedat anul trecut, tot ca urmare a abuzurilor partenerilor de viaţă. Viaţa trăită în frică nu e viaţă! Poveştile femeilor abuzate, victime ale violenţei domestice, sunt de nespus. Sunt încă multe victime tăcute, care trăiesc momente de groază neştiute de nimeni, dar sunt şi femei care se eliberează încet, încet, de teamă şi decid să ceară ajutorul", a afirmat Gabriela Firea, joi seară, într-o postare pe Facebook.

Ea a menţionat că a vizitat Centrul pentru adăpostirea victimelor violenţei domestice din judeţul Argeş, unde a cunoscut femei curajoase, ale căror drame "sunt trase la indigo, violenţa omului de la care aşteptau iubire şi ajutor le-a distrus vieţile". 

Firea a arătat că acel centru face parte din Programul Venus derulat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse prin Agentia Nationala Pentru Egalitate de Sanse pentru Femei si Barbati (ANES). În ţară sunt 42 de locuinţe protejate Venus.

"Sunt hotărâtă ca Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati - ANES, să facă toate eforturile pentru limitarea violenţei domestice, o realitate crudă a zilelor noastre. Încurajez toate victimele să ne contacteze la numărul gratuit 0800.500.333! Le putem ajuta", a adăugat ministrul.

Potrivit sursei citate, în primele 6 luni ale anului 2022, la HELPLINE 0800.500.333 au fost primite peste 2.000 de apeluri, 1.000 de apeluri au aparţinut victimelor violenţei domestice şi alte aproape 300 de apeluri au venit de la rude şi martori. 35 de victime au fost direcţionate către locuinţele protejate Venus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.