Fundaţia Ion Ţiriac, care se oferise să construiască gratuit un patinoar în municipiul Braşov pentru copii şi tineri, pe care să îl ofere oraşului, îşi retrage oferta, motivul invocat fiind amânarea de către Consiliul Local a aprobării contractului de comodat dintre Fundaţie şi administraţia locală. Primarul Allen Coliban reclamă, în acest context, un ”semn clar al sabotajului” din partea consilierilor locali care formează majoritatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Anunţul privind retragerea ofertei de către Fundaţia Ion Ţiriac a fost făcut, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către primarul municipiului Braşov, Allen Coliban. Motivul invocat îl constituie amânarea de către Consiliul Local a aprobării contractului de comodat dintre Fundaţie şi municipalitate, etapă necesară continuării proiectului.
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
”În faţa răspunsului de astăzi al celor care conduc la nivel local Municipiul Braşov pot doar să îmi exprim dezamăgirea şi surprinderea faţă de ceea ce reprezintă până la urmă refuzul de primi cu titlu gratuit o bază sportivă ce urma să servească tot braşovenilor. Pe această cale, cu părere de rău trebuie să spun că disponibilitatea noastră de a mai realiza acest parteneriat cu Municipalitatea Braşov încetează de astăzi”, precizează Ion Ţiriac în scrisoarea transmisă în 30 martie primarului Braşovului.
 
Primarul Allen Coliban a reclamat un sabotaj din partea majorităţii din Consiliul Local. El a explicat că, după discuţii care au durat un an, aprobarea contractului de comodat nu a fost votată în Consiliului Local din şedinţa din 29 martie, după ce, în luna decembrie, Consiliul Local a aprobat un memorandum cu Fundaţia, prin care aceasta din urmă se angaja să cedeze către municipalitate, gratuit, pentru 49 de ani, administrarea  patinoarului pe care îl construia din banii fundaţiei, iar administraţia trebuia să asigure infrastructura necesară, precum şi administrarea patinoarului. 
 
”Din păcate, este încă un semn clar al sabotajului pe care majoritatea din Consiliu îl exercită şi e un lucru care afectează direct dezvoltarea Braşovului. Este o scrisoare pe care am primit-o în urma lungilor şedinţe de joi şi vineri, atât în comisii, cât şi în plen. Au fost peste şase ore de discuţii pe marginea acestui subiect, în condiţiile în care contractul proteja în integralitate interesele municipiului, iar riscurile erau asumate de către partea privată. Scrisoarea domnului Ion Ţiriac mulţumeşte Executivului pentru atitudinea deschisă şi cooperantă şi pentru eforturile depuse în tot acest an de când au început demersurile. Totodată, exprimă dezamăgirea pentru lipsa de încredere arătată de majoritatea din Consiliul Local şi pentru votul dat, un vot pe care îl consideră surprinzător şi inexplicabil, motiv pentru care ne anunţă pe cale oficială că se retrage din această din această construcţie, practic, din acest parteneriat”, a declarat primarul Allen Coliban.
 
Coliban a catalogat situaţia drept ”regretabilă”, spunând că acesta este ”încă un semn despre unde poate să ajungă politicul”.
 
Edilul a încercat să discute cu Fundaţia posibilitatea de a continua acest parteneriat, însă decizia reprezentanţilor acesteia a fost una clară, de a nu mai realiza această investiţie la Braşov. 
 
Fundaţia Ţiriac şi-a exprimat intenţia de a construi un patinoar la Braşov pe modelul celui de la Otopeni, pe care aceeaşi organizaţie l-a construit în anul 2016.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.