Fostul prefect de Timiş Eva Andreaş i-a transmis viceprimarului municipiului Timişoara Ruben Laţcău (USR) o scrisoare în care vorbeşte despre frigul din Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal Timişoara. Andreaş notează că nu îi doreşte viceprimarului Ruben Laţcău să ajungă într-un spital neîncălzit pe timp de iarnă, cu atât mai puţin la Oncologie, acolo unde ea a fost internată şi de unde a plecat din cauza frigului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Dragă Ruben, îmi permit să mă adresez aşa pentru că ignoranţa ta mă înspăimântă!!! Deci, dragă Ruben, eu îmi doresc să nu ajungi să stai vreodată într-un spital, iarna, în frig!!! Cu atât mai puţin la Oncologie! Acolo unde unii oameni încearcă să supravieţuiască cum pot. Acolo unde se face chimioterapie… ai idee ce înseamnă un tratament de chimioterapie??? Ai idee cum te transformă boală asta? Cât îţi e de rău? Cum tremuri din toate încheieturile? Cum nu poţi să te ridici? Cum îţi pierzi părul, genele, sprâncenele? Cum fiecare zi ţi se pare ultima? N-ai de unde să ştii! Oamenii ăştia sunt deja obosiţi, speriaţi, disperaţi! Nu au nevoie să-i umileşti tu sau administraţia ta incompetentă!! Sau să le dai veşti bune că acum dacă ai constatat o să schimbi două calorifere!!! Nu ţi-e ruşine?? Măcar puţin? Că poate aveai timp un an să faci un tur prin spitale să vezi ce e!! În Germania se schimbă caloriferele în spitale iarna?? Poate-ti scoţi nasul din telefonul ăla şi te duci să vezi exact ce atribuţii ai!! Sau poate şeful tău, dacă mergea când a promis, să vadă spitalul de oncologie, ştia până acum ce calorifere sunt! Că l-au aşteptat oamenii de vreo 3 ori şi n-a ajuns!! Eu am fost internată acolo şi am plecat că era frig!!!! Şi vezi că ne îngheaţă copiii în şcoli! Du-te acasă, băiete!!! Du-te şi ia-i şi pe alţii cu tine!!!”, a scris Eva Andreaş pe Facebook.
 
Andreaş i s-a adresat lui Ruben Laţcău care a declarat, în presa locală, că "Primăria face tot ce poate şi depune toate eforturile pentru ca abonaţii Colterm şi persoanele vulnerabile să nu sufere de frig".
 
Contactat de News.ro, Ruben Laţcău a declarat că nu doreşte să comenteze afirmaţiile fostului prefect.
 
Eva Andreaş a fost prefect de Timiş în perioada 2017 - 2020.
 
Zeci de pacienţi diagnosticaţi cu cancer, internaţi la Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal din Timişoara, sunt nevoiţi să stea în frig, la temperaturi de 13-16 grade Celsius, după ce compania de termoficare Colterm a decis să furnizeze agent termic la o temperatură scăzută din cauza lipsei banilor. Pacienţii se încălzesc cu pături şi cu sticle umplute cu apă fierbinte.
 
În urmă cu câteva luni, mai multe spitale din Timişoara s-au aflat într-o situaţie asemănătoare. Pentru că Primăria a rămas şi atunci fără bani pentru cumpărarea de gaz şi cărbune, cei peste 50.000 de abonaţi ai societăţii de termoficare, printre care şi unităţi medicale şi şcoli au rămas în frig mai multe zile. 
 
Rămasă fără bani şi fără soluţii, societatea de termoficare aflată în subordinea Primăriei Timişoara a redus temperatura de plecare a apei calde din punctele termice la 40 de grade.  
 
Colterm are datorii de aproape 300 de milioane de lei către ANAF, bănci şi furnizorii de combustibil. În plus, are de achitat o amendă de 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat la timp certificatele verzi. 
 
Guvernul a alocat marţi încă un ajutor financiar pentru Primăria Timişoara, ca să sprijine sistemul de încălzire.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.