Fondatoarele Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţa”, care construieşte un spital în Bucureşti, au comentat, miercuri, afirmaţia Gabrielei Firea potrivit căreia şi ea ar fi avut o contribuţie la această investiţie, punând la dispoziţie terenul, în valoare de 1 milion de euro. Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu spun că, potrivit extrasului de carte funciară, terenul aparţine statului român, iar Gabriela Firea nu are niciun fel de contribuţie. ”Chiar dacă Primăria Capitalei ar fi pus la dispoziţie terenul, pentru că nu ni l-a dat nimeni, asta nu este un merit”, a spus Oana Gheorghiu, precizând că Gabriela Firea ”nu este stăpâna acestui oraş şi este doar un administrator”. Primarul general Gabriela Firea susţine în continuare că terenul pe care se construieşte un spital de către Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă” aparţine Primăriei Capitalei, fiind trecut din proprietatea statului în cea a Primăriei printr-o Hotărâre de Guvern. ”Nu numai că nu am blocat acest proiect, l-am susţinut în ultimii doi ani de zile”, spune Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Gabriela Firea susţine în continuare că terenul pus la dispoziţiei Asociaţiei ”Dăruieşte Viaţă” aparţine Primăriei Capitalei: Nu numai că nu am blocat acest proiect, l-am susţinut în ultimii doi ani de zile

”Doamna Gabriela Firea nu are niciun fel de contribuţie şi, chiar dacă Primăria Capitalei ar fi pus la dispoziţie terenul, pentru că nu ni l-a dat nimeni, asta nu este un merit. Doamna Gabriela Firea nu este stăpâna acestui oraş şi este doar un administrator. Eu cred că nici Ceauşescu nu îşi asuma lucrurile din ţara asta, nu-şi asuma ţara pe persoană fizică. Bucureştiul nu este al doamnei Gabriela Firea, este al nostru al tuturor”, a declarat, miercuri, la Digi 24, Oana Gheorghiu, care a precizat că s-a ocupat personal de obinerea avizelor şi autorizaţiilor de construcţie, iar potrivit extrasului de carte funciară, terenul aparţine statului român.

Cele două fondatoare ale Asociaţiei ”Dăruieţe Viaţă”, care construieşte un spital în Bucureşti, au precizat că ”doamna Firea are datoria să îşi facă treaba în acest Bucureşti.

”Doamna Gabriela Firea însă a făcut ieri nişte afirmaţii mizerabile pentru care sper să răspundă şi noi nu vom lăsa lucrurile aşa pentru că munca noastră de 10 ani în slujba copiilor bolnavi de cancer nu poate fi terfelită de un om, indiferent ce nume poartă. Noi muncim de 10 ani de zile şi facem proiecte, iar doamna Gabriela Firea ne-a numit interfaţa lui Vlad Voiculescu”, a mai spus Oana Gheorghiu.

Cele două au afirmat că Gabriela Firea ”aruncă cu noroi”, nu doar în ele, dar şi în 260.000 de oameni şi peste 1.700 de companii.

Ele au comentat şi refuzul Ministerului Sănătăţii de a dota spitalul cu un aparat de radioterape. Asociaţia a cerut un astfel de aparat, extrem de scump, de la Ministerul care are un program cu Banca Mondială.

”Am primit răspunsul că nu poate să doteze pentru că în România sunt prea puţini copii bolnav de cancer. ”Dacă vă puteţi imagina un astfel de răspuns şi nu este eficient”, au mai spus fondatoarele Asociaţiei.

Ele au precizat că anual în România se îmbolnăvesc de cancer 400 de copii.

Primarul general, Gabriela Firea, afirmă, referitor la spitalul construit de asociaţia Dăruieşte Viaţă, că acesta este construit pe un teren al Primăriei Capitalei.

"Nu-mi plac în schimb omisiunile grave şi eu nu aveam cum să jignesc, să aduc jigniri contributorilor, sponsorilor acestui spital, pentru că şi eu, ca primar general, am o contribuţie (...) în construirea acestui spital. (...) Acest spital se construieşte (...) pe proprietatea Municipiului Bucureşti, pe proprietatea Primăriei Capitalei. Este un teren valoros, în jur de un milion de euro", spune Firea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.