Direcţia de Sănătate Publică Timiş anunţă că focarul epidemiologic de la Maternitatea Odobescu, aflată în subordinea Spitalului Municipal Timisoara, a fost stins, după ce în ultimele 14 zile nu a mai fost depistat niciun caz nou de infectare cu noul coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Având în vedere că în intervalul de 14 zile de la raportarea ultimului pacient depistat pozitiv pentru infecţia cu SARS CoV-2, nu s-au mai înregistrat noi cazuri cu această patologie, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Timiş a declarat stins focarul epidemiologic din cadrul Clinicii de Obstetrica-Ginecologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, începând cu data de 11.05.2020. Precizăm faptul că unităţile sanitare cu paturi rămân sub atenta monitorizare a Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Timiş”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al DSP Timiş.
 
La sfârsitul lunii martie, Maternitatea Odobescu avea primele cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în rândul personalului şi al pacientelor internate. Atunci, managerul de la acea vreme, Olimpia Oprea, a impus carantina în spital, măsură ridicată de şefa Direcţiei de Sănătate Publică de atunci, la doar o zi distanţă.
 
Între timp, atât conducerea Spitalului Municipal, cât şi cea a Direcţiei de Sănătate Publică au fost schimbate.
 
Potrivit DSP Timiş, până la această dată, 312 persoane din judeţul Timiş au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" Timişoara, 1 persoană de la Spitalului Municipal "Dr. Teodor Andrei" Lugoj şi 14 persoane de la Maternitatea Bega, după ce au trecut printr-o dublă testare la interval de 24 de ore, cu rezultat negativ.
 
De la debutul situaţiei epidemiologice actuale şi până în prezent, 37 de persoane din judeţul Timiş au decedat, fiind pozitive pentru infecţia cu SARS-CoV-2.
 
Potrivit celei mai recente raportări, în judeţul Timiş, de la debutul pandemiei de coronavirus, au fost înregistrate 472. Niciun caz nou nu a fost raportat în ultimele 24 de ore.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.