Un nou focar de COVID-19 a apărut într-o unitate medicală, fiind vorba despre Spitalul Orăşenesc din Băicoi, judeţul Prahova, unde un medic, două asistente, două infirmiere şi doi pacienţi de la Secţia de boli interne au fost diagnosticaţi cu boala provocată de noul coronavirus. Toţi pacienţii care s-au aflat în acea secţie au fost externaţi, cu recomandarea de a se autoizola, în timp ce personalul este izolat la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, în ultimele zile, a fost identificat un nou focar de infectare cu SARS-CoV2, la unul dintre spitalele orăşeneşti de pe raza judeţului, unde, până în prezent, au fost confirmate 9 persoane. Au fost identificaţi contacţii direcţi, de la care s-au recoltat probe în zilele de 08 şi 09 iulie. În 11.07 au fost recoltate probe de la restul personalului secţiei şi de la pacienţii internaţi, în număr de 12. În data de 14.07 au venit rezultatele pozitive pentru 4 asistente medicale, 2 infirmiere şi 2 pacienţi. Măsuri luate: externarea pacienţilor (cu recomandare de izolare şi semnătură că au luat la cunoştinţă despre acest aspect), izolarea la domiciliu a personalului Secţiei Medicină Internă, dezinfecţia secţiei”, anunţă Prefectura Prahova, într-un comunicat dat publicităţii miercuri.

Iniţial, un medic al acestei unităţi medicale a fost diagnosticat cu COVID-19.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, în judeţul Prahova, 880 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. Dintre acestea 44 au decedat, iar 170 au fost declarate vindecate şi externate.

În secţiile de terapie intensivă ale spitalelor din Prahova care tratează pacienţi cu COVID-19  sunt internaţi 19 pacienţi, 16 dintre aceştia fiind intubaţi. Dintre cei 16 aflaţi în stare gravă, trei pacienţi sunt transferaţi de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, unul de la Spitalul Clinic Colentina şi unul de la spitalul din Târgovişte.

În ultimele 24 de ore în judeţul Prahova au fost înregistrate alte două decese cauzate de COVID-19. Este vorba despre o femeie în vârstă de 90 de ani şi un bărbat în vârstă de 60 de ani, care sufereau şi de alte afecţiuni grave.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.