Opt dintre cei nouă angajaţi ai Secţiei de radiologie din cadrul Spitalului Municipal Schuller din Ploieşti au fost diagnosticaţi cu COVID-19, astfel încât s-a ajuns la situaţia în care activitatea întregii secţii să fie asigurată de un singur asistent medical care nu este considerat contact al celor trei. Este al treilea caz de acest gen semnalat săptămâna aceasta în spitale din Prahova, după ce la Spitalul Judeţean o secţie a fost închisă din cauză că trei medici s-au infectat, iar la Spitalul din Urlaţi camera de gardă şi o secţie sunt nefuncţionale tot din cauza infectărilor în rândul personalului sanitar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"DSP Prahova a identificat un nou focar într-o unitate medicală din judeţ. Opt dintre cele nouă cadre medicale ale secţiei de Radiologie a Spitalului Municipal Schuller din Ploieşti au fost confirmate cu noul coronavirus. Acestea au fost izolate, iar activitatea este asigurată, momentan, de un singur asistent care nu este contactul niciunuia dintre cei confirmaţi. A fost efectuată dezinfecţia spaţiilor, conform normelor sanitare”, a transmis, sâmbătă, Prefectura Prahova.
 
Situaţia de la Spitalul Municipal din Ploieşti nu este singura de acest fel înregistrată în unităţile sanitare din judeţ. În decurs de doar patru zile, săptămâna aceasta, în alte două spitale secţii întregi au devenit nefuncţionale după ce s-au constatat infectări în rândul personalului medical.
 
Astfel, Secţia de oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a fost închisă, iar pacienţii externaţi după ce trei medici au fost infectaţi cu SARS-CoV-2, iar conducerea spitalului a constatat că se află în situaţia de a nu putea asigura asistenţă medicală pacienţilor. Respectiva secţie nu funcţionează în clădirea în care sunt îngrijiţi bolnavii COVID-19 şi nici în sediul central al spitalului, unde anterior au fost înregistrate cazuri de infectare.
 
De asemenea, la Spitalul Orăşenesc Urlaţi, un medic şi patru asistente medicale au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus, în aceste condiţii, autorităţile au sistat activitatea Camerei de gardă şi a Secţiei de Medicină internă, iar toţi pacienţii internaţi la secţia de interne au fost externaţi, informează autorităţile judeţene.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.