Un focar de COVID-19 a fost depistat la o creşă privată din Timişoara, unde s-au infectat cu noul coronavirus trei copii şi două îngrijitoare. Numărul focarelor active din Timiş a ajuns, joi, la şapte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş au în desfăşurare 27 de anchete epidemiologice. În Timişoara şi în judeţul Timiş sunt 7 focare de COVID-19, după ce încă unul a apărut la o creşă privată din Timişoara.
 
Cele 7 focare sunt:
- Centru pentru îngrijirea unor copii abandonaţi al unei comunităţi religioase din Timişoara – 3 cazuri confirmate
- Spitalul Judeţean Timişoara – 21 cazuri confirmate
- Soara, companie italiană de încălţăminte din Buziaş – 8 cazuri confirmate
- Inspectoratul de Poliţie Timiş – 19 cazuri confirmate
- Supermarket Profi Timişoara – 4 cazuri confirmate
- Fabrica de Anvelope Continental – 15 cazuri confirmate
- Creşă privata Timişoara – 5 cazuri confirmate, dintre care 3 copii
 
Creşa în care au fost depistaţi pozitiv cei 3 copii, dar şi două îngrijitoare, a fost închisă pentru două săptămâni, până în  2 sepembrie şi va fi supusă unei ample operaţiuni de dezinfectare a spaţiilor. Alături de creşă funcţionează şi o grădiniţă care, însă, va rămâne deschisă, fiind una de vară, cu mai puţine grupe, dar şi aici se va face dezinfectarea spaţiilor.
 
Copiii de la creşă confirmaţi pozitiv, în vârstă de 2 ani şi 2 ani şi 5 luni, sunt asimptomatici şi rămân în izolare acasă timp de 14 zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.