Un focar de coronavirus a fost raportat la un al doilea centru pentru vârstnici din judeţul Cluj, de data aceasta din Gilău, după ce în urmă cu o zi a fost anunţat un astfel de focar la Dezmir. La Gilău sunt infectate 45 de persoane, beneficiari şi angajaţi, cele două centre având acelaşi proprietar. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Cluj a anunţat, joi, că este un nou focar activ de coronavirus la un centru de vârstnici din Gilău, deţinut de acelaşi proprietar c şi cel din Dezmir.

La centrul din Gilău, au fost depistate pozitiv 45 de persoane, dintre care 37 de rezidenţi (cu vârste între 65-91 de ani) şi 8 angajaţi.

"Aceştia vor fi transportaţi la spitalele COVID pentru evaluarea medicală şi stabilirea parcursului terapeutic. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracţiune prevăzută de art. 352 NCP", a transmis Prefectura Cluj.

În urmă cu o zi, autorităţile anunţau că 49 de beneficiari şi angajaţi de la Centru pentru vârstnici Casa Hermina din Dezmir, comuna Apahida, judeţul Cluj, au fost confirmaţi cu virusul SARS-COV-2, acolo fiind declarat focar de coronavirus. Testările s-au făcut după ce doi angajaţi fuseseră depistaţi pozitiv.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.