Un focar de coronavirus este activ la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova, unde au fost confirmate 126 de cazuri e infectare cu noul coronavirus., iar un beneficiar a murit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DSP Dolj a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că este un fpcar activ de coronavrus la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova.

”În urma monitorizării bilunare de către DSP Dolj a beneficiarilor şi personalului de îngrijire din centrele rezidenţiale, în data de 24.07.2020 a fost depistat un focar în Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova. Unitatea funcţionează în două clădiri: una monobloc cu garsoniere, cu 2 scări de acces, 4 etaje şi o clădire cu 3 etaje. Iniţial, au fost depistate 24 de cazuri pozitive Covid 19, 16 la beneficiari, din 270 rezidenţi şi 8 la personal de îngrijire, din 100 persoane”, a transmis DSP Dolj.

Instituţia transmite că, ulterior, în urma testărilor repetate s-a constatat că focarul a evoluat.

”La data de 12.08.2020, situaţia este următoarea: total cazuri confirmate: 126 (100 rezidenţi şi 26 personal) 1 deces, rezident cu comorbidităţi. Toate cazurile au fost cu forme uşoare sau asimptomatice de boală, rezidenţii rămânând în centrul rezidenţial, unde li s-a asigurat îngrijire medicală de către personalul medical, angajaţi ai centrului, medici, asistenţi medicali şi dacă este cazul, tratament de specialitate, prioritate având cei cu simptome”, a m ai transmis instituţia.

Sursa citată a precizat că persoana care a decedat avea 87 de ani şi multiple comorbidităţi.

”Personalul de îngrijire pozitiv Covid 19 a fost izolat pentru evaluare clinică, paraclinică şi tratament la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Victor Babeş din Craiova. S-au dispus următoarele măsuri: s-a efectuat ancheta epidemiologică şi s-a monitorizat focarul permanent; carantinarea unităţii până la închiderea focarului; dezinfecţia tuturor spaţiilor”, a mai transmis DSP.

Deasemenea, s-a dispus monitorizarea zilnică a stării de sănătate a rezidenţilor care nu sunt infectaţi cu virusul SARS-COV-2.

Până la ultima raportare a autorităţilor, ăn judeţul DOlj erau confirmate 1.028 de cazuri de infectare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.