Un nou focar de infectare noul coronavirus a fost descoperit într-un centru de îngrijire a persoanelor cu handicap din judeţul Prahova, unde 26 dintre cei internaţi şi 18 dintre angajaţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în urma testărilor periodice. În judeţul Prahova au fost raportate, vineri, 87 de noi diagnostice de COVID-19, cifra fiind dublă faţă de media raportată la nivel judeţean în ultima perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conform Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, în urma testărilor periodice care sunt realizate în unităţile medico-sociale din judeţ, a fost descoperit un nou focar la centru de îngrijire a persoanelor adulte din comuna Scorţeni, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova. Au fost confirmaţi cu noul coronavirus 18 angajaţi (dintr-un total de 124 de persoane) şi 26 de beneficiari (dintr-un efectiv de 105). Ca urmare a acestui lucru, a fost realizată dezinfecţia unităţii, personalul infectat a fost izolat, iar beneficiarii au fost evaluaţi. Doi sunt internaţi, iar ceilalţi sunt izolaţi în unitatea medico-socială, fiind separaţi de restul persoanelor care au nevoie de îngrijire permanentă. Cei confirmaţi vor fi evaluaţi zilnic de un medic”, a transmis, vineri, Prefectura Prahova.

Judeţul înregistrează o nouă creştere a numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2, după o perioadă în care acesta a scăzut şi s-a menţinut la sub 50 de noi cazuri în 24 de ore. Astfel, n Prahova au fost raportate 87 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, în acestea regăsindu-se toate categoriile de vârstă. 

Printre cei recent diagnosticaţi se numără nouă minori, dar şi 17 persoane cu vârste peste 80 de ani, categoriile de vârstă cel mai puţin afectate fiind cele între 19 şi 39 de ani care cumulează doar şapte cazuri noi în 24 de ore.


Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 în spitalele din judeţul Prahova 213 sunt ocupate. La terapie intensivă, au fost raportate patru locuri libere destinate bolnavilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.