Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat despre faptul că pe 28 iunie afirma că pandemie a fost eliminată, iar acum sunt peste 11.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, că a precizat atunci că pandemia s-a încheiat pentru cei vaccinaţi. „Valul patru este al celor care nu se vaccineaza. 99,8% parcă sunt persoane nevaccinate dintre cele care sunt infectate”, a adăugat şeful Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pentru cei vaccinaţi. Am spus de fiecare dată că dacă va mai  exista un val patru, vă rog să luaţi declaraţia, este doar responsabilitatea noastră că nu ne vaccinăm. Valul patru este al celor care nu se vaccinează”, a explicat Florin Cîţu, întrebat marţi la Parlament despre faptul că în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 11.000 de cazuri de COVID-19, însă pe data de 28 iunie afirma că că pandemia a fost eliminată.

Chestionat mai departe dacă în acest context îşi menţine declaraţia pe care a făcut-o atunci, premierul a răspuns: „99,8% parcă sunt persoane nevaccinate dintre cele care sunt infectate”.

Întrebat ce face concret în momentul de faţă pentru a contracara campania anti-vaccinare, Cîţu a replicat: „Eu aştept de la toată lumea şi am văzut că avem un preşedinte de partid care spune că nu este vaccinat şi nu se va vaccina”.

Pe 28 iunie, prim-ministrul a susţinut că ţinta principală - aceea de a elimina pandemia - a fost atinsă, chiar dacă ţintele de vaccinare anunţate în repetate rânduri nu s-au atins.

Întrebat dacă este mulţumit de campania de vaccinare, având în vedere că ţintele anunţate în repetate rânduri nu au fost atinse, Cîţu a afirmat: „Am atins cea mai mare ţină. Ştiţi că ieri în Bucureşti nu a fost niciun caz în 24 de ore. Ţinta era să eliminăm pandemia şi ţinta a fost atinsă”.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.