Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, luni, că primăriile au solicitat 11 miliarde de lei, dar nu a existat disponibil decât un miliard, care a fost distribuit în funcţie de nevoi. Întrebat cum explică faptul că 70% dintre bani s-au dus către primăriile PNL, Cîţu a declarat: ”Exact cum explicăm că peste 50% dintre banii de la rectificare s-au dus către PSD”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, luni, despre miliardul de lei distribuit primăriilor şi a explicat că au fost cereri de 11 miliarde de lei, suma disponibilă fiind de 1 miliard de lei.  

”Tot am auzit că sunt supăraţi unii dintre parteneri. Eu ştiu că, la rectificarea bugetară, primăriile PSD, care sunt cele mai slabe şi încasează cel mai puţin, au primit cei mai mulţi bani. Sunt primării care nu colectează venituri la buget, nu sunt performante. Ipocriziile astea trebuie să mai înceteze”, a declarat Florin Cîţu.  

Întrebat cum explică faptul că 70% dintre bani s-au dus către primăriile PNL, Cîţu a declarat: ”Exact cum explicăm că peste 50% dintre banii de la rectificare s-au dus către PSD: este vorba despre nevoi. Sunt diferite criterii, diferite situaţii. Nu se uită nimeni la criteriul politic, se uită la nevoi”.  

Guvernul a alocat, din Fondul de rezervă, 1 miliarde de lei primăriilor.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.