Premierul Florin Cîţu a afirmat că s-a format un grup de lucru în coaliţia de guvernare în cadrul căruia se discută despre reforma sistemului de pensii. Primul ministru a adăugat că în 15 ani va exista o presiune mare pe sistemul de pensii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am intrat în discuţia aplicată. S-a format un grup de lucru în coaliţie pentru reforma sistemului de pensii. Aici provocarea nu e doar să reaşezăm acest lucru, pensiile speciale, avem o problemă pe termen mediu de sustenabilitate a sistemului de pensii”, a declarat Cîţu, la B1 TV, joi seara.
 
Primul ministru a precizat că se lucrează la găsirea de resurse pentru pensii, atunci când pe sistem va fi pusă o presiune mare.
 
"În 15 ani vom avea o presiune foarte mare pe sistemul de pensii, trebuie să pornim reforma azi. Nu doar recalcularea pensiilor, reforma înseamnă cum găsim resurse să putem plăti acele pensii. Anglia a făcut reforma pensiilor în 6 ani. Lucrez la ambele capete: numărul de pensionari şi partea în care ai nevoie de oameni să contribuie”, a arătat Cîţu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.