Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, afirmă că nu există nicio problemă cu finanţarea cheltuielilor în prima parte a anului viitor, fiind asiguraţi banii pentru primele patru-cinci luni. De asemenea, Cîţu precizează că la Minister se lucrează la bugetul pentru anul viitor, pe structura actualului Guvern, cu 16 ministere. ”O să fie foarte uşor de ajustat dacă prin negociere politică se ajunge la o altă structură”, a precizat Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”Am văzut în spaţiul public foarte multă îngrijorare cu privire la situaţia economic a României. Vreau să vă asigur pe toţi că nu este nicio problemă, mai mult sunt două lucruri p care vreau să vi le prezint. În primul rând, am asigurat finanţarea pentru prima parte a anului viitor, vorbim de cheltuielile pentru primele patru-cinci luni. Nu există nicio problemă pentru cheltuieli, mai ales pentru cheltuielile în sănătate, investiţii. Banii îi avem, nu este nicio problemă să le dăm drumul, să putem face aceste cheltuieli – salarii, pensii, nu este nicio problemă”, a afirmat, miercuri, Florin Cîţu, într-un mesaj video postat pe pagina sa de socializare. 
 
Ministrul Finanţelor a explicat şi că se lucrează la elaborarea bugetului pentru 2021. 
 
”În al doilea rând, la Ministerul de finanţe am început să lucrăm la bugetul pentru 2021.E adevărat, lucrăm pe structura actualului Guvern, cu 16 ministere, dar o să fie foarte uşor de ajustat dacă prin negociere politică se ajunge la o altă structură. Vreau să vă asigur, chiar şi în această perioadă, că situaţia financiară a României este pe mâini bune şi nu există niciun fel de problemă şi nu vor exista probleme în perioada următoare”, a mai afirmat Cîţu. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.