Flacăra eternă de la Monumentul eroilor Revoluţiei, aflat în Cimitirul Eroilor din Timişoara, a fost oprită deoarece Primăria Timişoara nu a achitat factura la gaz. Situaţia a fost semnalată de un timişorean pe o pagină de socializate, iar marţi, primarul Nicolae Robu s-a arătat indignat de această situaţie şi a anunţat că flacăra a fost reaprinsă, după ce a fost achitată factura la societatea de gaz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timişoreanul Corneliu Vaida a semnalat pe Facebook ca luni flacăra eternă de la Monumental eroilor Revoluţiei de la Timişoara a fost oprită.

”Nu mai am aer!!! Se întâmplă în Timişoara anului 2019, la 30 de ani de la Revoluţia din '89! Flacără eternă a monumentului Eroilor Martiri din 1989 din Cimitirul Eroilor nu mai arde, din cauză că Primăria Timişoara nu a plătit factura de gaz!!!”, a scris Corneliu Vaida pe Facebook, adăugând două poze cu flacăra stinsă.

Primarul Nicolae Robu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este ”indignat la maximum” privind această situaţie.

”Este inadmisibil şi sunt indignat la maximum. Vă închipuiţi trăirea mea, când am aflat. Am insistat până târziu, aseară, când am aflat. Am spus că vreau să se dea drumul la gaz, să se dea drumul la flacără. Noi suntem în conflict cu administratorii. Era o sumă de nimica de platit, 5-6.000 de lei. Era o sumă mică. Îi plăteam instantaneu. Au fost plătiţi ieri dimineaţă, numai că nu s-a putut da drumul la gaz până azi de dimineaţă. Au fost plătiţi fără ca eu să mai fiu informat de acest scandal. Ştiam de vineri că trebuie să plătim ceva bani. Astăzi mi s-a explicat că nu s-a putut da drumul la gaz până azi pentru că s-a constatat că nu s-a făcut revizie de vreo doi ani la instalaţia de gaz şi trebuia să se facă acum, trebuia plătită acum o sumă de vreo 260 de lei. Evident că s-a plătit imediat şi s-a dat drumul la gaz. Dar este absolut condamnabil că s-a întâmplat aşa ceva. Trebuie să văd cum stau lucrurile. Nu ştiu, în privinţa acelei sume, cât e de veche restanţă, de ce nu s-a plătit, cât s-a facturat. Mă voi lămuri. Dacă administratorul a acţionat astfel încât să ne creeze o problemă de imagine, e una. Dacă şi-au făcut datoria şi aparatul primăriei este de vină, atunci e alta. Trebuie să mă lămuresc. În rest nu ştiu”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu spune că nu e vina Primăriei deoarece de administrarea cimitirelor se ocupă o firmă de care e nemulţumit.

”Când e vorba de cimitire, mai ales Eroilor, dincolo de contract, le cer firmelor noastre să facă voluntariat, nu să lase cimitirele pline de buruieni. O să îi trag la răspundere. Eu nu pot să mă ocup de toate. Urmează să lămuresc cine a fost vinovat şi o să vă spun”, a declarat Robu.

Nicolae Robu spune că facture care trebuia achitată pentru cazul consumat de flacăra eternă din Ciimitirul Eroilor era de 5.600 lei.

” Nu exclud să fie şi un joc. Mi se pare absolut aberant să ajungi să întrerupi gazul pentru 5600 de lei. Din păcate trebuie să ducem şi mizeriile”, a declarat Nicolae Robu.

Monumentul dedicat eroilor Revoluţiei din 1989 se află în Cimitirul Eroilor şi a fost ridicat în anul 1990. Lângă acest monument se află şi mormintele eroilor Revoluţiei de la Timişoara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.