Firma responsabilă cu deszăpezirea drumurilor din municipiul Arad a fost amendată de poliţişti, la câteva ore de la începerea unei ninsori abundente, pentru că nu s-ar fi intervenit suficient, iar circulaţia a fost îngreunată de polei şi au avut loc zeci tamponări. În tot judeţul Arad se circula ”în condiţii de iarnă” din cauza zăpezii, însă în municipiu şoferii au reclamat pe reţelele de socializare că nu a fost împărăştiat material antiderapant nici pe poduri sau pasaje rutiere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni seară s-a depus pentru prima dată în acest an zăpadă pe drumurile din judeţul Arad, unde a nins abundent câteva ore. Pe majoritatea drumurilor judeţene sau comunale s-a circulat cu dificultate încă din primele ore, situaţie care era valabilă şi marţi dimineaţă, deşi autorităţile au anunţat că s-a intervenit cu utilaje fără întrerupere.

În municipiul Arad, Primăria a anunţat, luni seara, că ”operatorul de salubritate responsabil cu punerea în aplicare a Programului de deszăpezire a oraşului, S.C.RER Ecologic Service Oradea, acţionează în mai multe zone”.

Conform anunţului, firma a intervenit în special pentru combaterea formării poleiului, folosind cinci autospeciale, iar circulaţia rutieră se desfăşura ”în condiţii de iarnă”.

Şoferii au reclamat însă că nu a fost împrăştiat material antiderapant, iar în primele ore de ninsoare au avut loc numeroase tamponări. Conform relatărilor făcute de şoferi pe reţelele de socializare, se formase polei inclusiv pe poduri şi pasaje rutiere, acestea fiind traversate cu dificultate şi cu incidente de trafic.

Sesizările şoferilor au fost constatate şi de către poliţişti, care au amendat firma responsabiă cu deszăpezirea în municipiu.

”Întrucât condiţiile meteo nefavorabile au îngreunat traficul rutier, iar societatea care avea obligativitatea de a asigura viabilitatea drumului prin distribuirea de material antiderapant pe şoselele din municipiul Arad nu a acţionat, formându-se polei, poliţiştii Biroului Rutier au procedat la identificarea şi sancţionarea reprezentantului societăţii respective”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Judeţene Arad.

Firma a fost sancţionată cu 21 puncte de amendă, respectiv 3.045 de lei.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.