Firma responsabilă cu deszăpezirea drumurilor din municipiul Arad a mai primit două amenzi de la Poliţie, marţi, pentru ”omisiunea de a-şi îndeplini obligaţia de a asigura viabilitatea drumului prin distribuirea de material antiderapant”, sancţiunile fiind de 10.875 şi 7.250 lei, după ce, luni seara, firma fusese amendată cu 3.045 de lei. În oraş au avut loc zeci de tamponări din cauza alunecuşului, însă Primăria susţine că s-a intervenit conform planului de deszăpezire existent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul de presă al Poliţiei Judeţene Arad a anunţat că poliţiştii au mai aplicat două sancţiuni firmei S.C.RER Vest SA Oradea, care are reponsabililitatea deszăpezirii drumurilor în municipiul Arad.

”Omisiunea de a-şi îndeplini obligaţia de a asigura viabilitatea drumului prin distribuirea de material antiderapant continuă să fie sancţionată de poliţiştii Biroului Rutier. Astfel, pâna la această oră, au mai fost aplicate încă doua sancţiuni contraventionale, în valoare de 10.875 şi 7.250 lei, conform prevederilor legale”, se arată într-o informare de presă de marţi.

Pe reţelele de socializare, numeroase postări ale şoferilor, atât de luni cât şi de marţi, arată condiţiile grele în care se circulă în municipiu, reclamându-se că există polei şi zăpadă.

Din cauza alunecuşului, zeci de tamponări au avut loc în ultimele 24 de ore.

Totuşi, Primăria Arad susţine, într-un comunicat remis marţi, că s-a intervenit conform planului de deszăpezire existent.

”S-a acţionat pe prioritate 0 şi 1, respectiv pe arterele principale, căile de acces în oraş, poduri, pieţe şi staţii. Intervenţiile au continuat pe tot parcursul nopţii, când s-a intervenit şi pe prioritatea 2 (străzile asfaltate cu acces spre locuinţe). Având în vedere faptul că precipitaţiile au continuat, stratul de zăpada acumulat pe carosabil a ajuns la 5 cm (...) începând cu ora 8,00 (marţi – n.r.) s-a impus intervenţia cu plugurile”, precizează comunicatul Primăriei.

Într-un comunicat remis de USR Arad, se arată că Primăria a alocat recent 1,8 milioane de lei pentru lucrări de deszăpezire a străzilor din municipiu pentru perioada ianuarie – aprilie.

”Deşi se ştia din prognoza meteo că vor urma ninsori, stratul de o palmă de zăpadă recent căzut a pus din nou în impas administratorii oraşului. Operatorul RER Oradea SA a lăsat cea mai mare parte din străzile Aradului în voia sorţii. Asta în condiţiile în care are obligaţia să presteze servicii de combatere a poleiului, pluguit şi curăţare a gurilor de preluare a apelor pluviale pe 704 străzi din municipiu, la care se adaugă 122.610 mp de trotuare de pe care zăpada trebuie curăţată manual”, arată comunicatul.

USR a solicitat penalizarea operatorului de salubritate prin reducerea sumei achitate de municipalitate, ”pentru îndeplinirea defectuoasă a obligaţiilor contractuale”.

Luni seară, Poliţia a sancţionat firma responsabilă cu deszăpezirea drumurilor din Arad cu 21 puncte de amendă, respectiv 3.045 de lei. Astfel, cele trei amenzi aplicate depăşesc suma de 20.000 de lei.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.