Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că susţine măsura montării unor panouri de siguranţă în staţiile de metrou şi că va discuta cu ministrul Transporturilor despre acest lucru. Ea precizează că va transmite Ministerului Transporturilor toate sesizările în acest sens făcute de cetăţeni la municipalitate, întrucât Metrorex se află în subordinea ministerului, nu a primăriei, deci nu se poate ocupa de implementarea acestei măsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firea spune, după apariţia în mediul online a unei petiţii privind montarea unor „scuturi anti-suicid” în staţiile de metrou şi a mai multe sesizări transmise municipalităţii, că susţine această măsură, însă nu se poate implica în montarea panourilor, pentru că Metrorex este în subordinea Ministerului Transporturilor.

Primarul precizează că toate solicitările primite de PMB de la cetăţeni vor fi transmite minsiterului, instituţia care se poate ocupa de siguranţa călătorilor în staţiile de metrou din Bucureşti.

Edilul afirmă, însă, că susţine personal această măsură şi că va discuta cu ministrul Transporturilor despre acest lucru.

O petiţie pentru instalarea de "scuturi anti-suicid” pe marginea peroanelor de metrou a fost iniţiată online, după incidentul de marţi seară, în care o tânără a fost împinsă în faţa garniturii de metrou în staţia Dristor 1 şi a murit. Petiţia a fost semnată deja de peste 17.200 de persoane.

Semnatarii solicită Primăriei Capitalei şi Metrorex instalarea unor „scuturi anti-suicid”, transparente, pe toată lungimea peronului, cu uşi care se deschid doar când trenul este în staţie, blocând, astfel, persoanele să ajungă în zona de rulare a metroului şi, deci, tentativele de omor, suicid sau accidentele.

Oamenii propun ca, în cazul în care nu există suficiente fonduri pentru scuturi, să fie montaţi senzori în dreptul staţiilor, care să ducă la oprirea curentului când detectează mişcare.

„Dacă nu este posibil din cauze financiare montarea scuturilor, atunci montarea unor senzori în dreptul staţiilor pentru a opri curentul şi metroul în tunel când detectează mişcare de pe peron în direcţia zonei de rulare a trenului”, se arată în motivarea petiţiei.

De asemenea, semnatarii solicită montarea unor camere de supraveghere performante, cu rezoluţie mare, pentru „identificarea mai uşoară a persoanelor periculoase ce atentează la bunurile si viaţa călătorilor”.

Petiţia a fost iniţiată după ce o tânără în vârstă de 25 de ani a murit marţi seară, în staţia de metrou Dristor. Ea a căzut în faţa unei garnituri de metrou, iniţial suspectându-se că a fost vorba despre o sinucidere. Poliţia Capitalei a anunţat, după câteva ore, că tânăra a fost de fapt împinsă de o altă femeie şi a făcut publice imagini cu aceasta.

Femeia încercase un gest similar în staţia Costin Georgian, cu puţin timp înainte, când a împins o altă tânără, dar aceasta nu a păţit nimic. Conform Poliţiei, cea care a fost prima ţinta agresiunii a făcut reclamaţie în jurul orei 20:00.

Agresoarea este cercetată pentru omor şi tentativă de omor şi a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.