Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, Gabriela Firea, afirmă că nou înfiinţatul minister pe care îl conduce nu are un buget care să acopere programele pe care şi le propune. Potrivit ministrului, componenta de familie nu are buget, iar pentru componenta "tineret" sumele sunt foarte mici, însă are promisiuni că acest buget va fi suplimentat din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, cât şi la rectificarea din luna iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Vă răspund direct şi cu mare sinceritate, nu este un buget care să acopere toate nevoile Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, dar avem promisiunea fermă, atât din partea liderilor coaliţiei - personal am vorbit cu preşedintele Marcel Ciolacu - cât şi a ministrului de Finanţe şi a premierului, să ne putem echilibra din punct de vedere bugetar pe parcursul anului, deoarece componenta de familie nu a mai existat până acum în cadrul niciunui minister, a fost o direcţie care nu a funcţionat niciodată la Ministerul Muncii, practic a fost doar pe hârtie, nu a avut nici angajaţi, nici buget, nici patrimoniu, nimic şi o luăm de la zero. Şi atunci, suma se referă doar la zona de egalitate de şanse, protecţia copilului şi o sumă foarte mică pentru tineret. Vreau să îi asigur pe toţi tinerii (...) că lucrurile nu rămân aşa, să nu se sperie de aceste cifre atât de mici. Practic grosso modo ar fi 38 de milioane de euro, vă spun sincer acesta era bugetul pentru câteva teatre din Bucureşti pe vremea când eram primar general, ca să avem o unitate de măsură cât de cât. Dar repet, avem promisiunea fermă că ne vom echilibra atât din fondul de rezervă la dispoziţia guvernului cât şi la rectificarea din luna iunie”, a declarat Gabriela Firea, joi seară, la Antena 3. 
 
Ea a afirmat că important este ca noul minister pe care îl conduce să înceapă activitatea, ea arătând că după sărbători ministerul va "lansa proiecte care vor fi încărcate şi financiar pe parcursul anului".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.