Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, luni, la începutul şedinţei Consiliului General, că printre proiectele aflate pe ordinea de zi se află achiziţia unui aparat de dializă pentru Spitalul Victor Babeş, care să fie folosit de bolnavii de coronavirus care au şi insuficienţă renală, asigurarea urgenţelor stomatologice pentru elevi şi studenţi, acordarea unei mese calde pentru persoanele vulnerabile şi amânarea plăţii chiriei pentru cei care locuiesc în imobilele Administraţiei Fondului Imobiliar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriela Firea a anunţat luni, la începutul şedinţei Consiliului General, că aceasta a fost adaptată stării de situaţie de urgenţă, că în sală se vor afla cel mult opt consilieri, prin rotaţie, iar şedinţa se va încheia în jurul orei 13.30-14.00. Firea a precizat că nu putea fi amânată această şedinţă deoarece sunt de luat decizii importante, iar o şedinţă online se putea desfăşura după aprobarea regulamentului de funcţionare al Consiliului General.

Firea i-a acuzat pe unii consilieri generali că vor să stea sub plapumă şi că nu îşi pot rupe din timpul lor să vină câteva minute la o şedinţă la care au fost respectate toate normele de sănătate.

“Îmi pare foarte rău că sunt unii consilieri generali, în special din partea PNL, care nu au înţeles gravitatea situaţiei şi care au făcut aseară declaraţii total nepotrivite cu privire la convocarea unei şedinţe de Consiliul General. Câte vreme medicii, asistentele, personalul de la Salvare, de la SMURD. De asemenea, poliţiştii, pompierii, funcţionari publici lucrează, inclusiv vânzătorii de la farmacii şi de la magazinele alimentare, precum şi persoanele care sunt implicate în asigurarea serviciilor de utilitate publică merg la muncă,   înţeleg că sunt unii consilieri general care vor să stea sub plapumă, hai să îi izolăm în special pe seniori, dar noi care trebuie să punem osul la treabă, să punem osul la treabă. Mi se pare total nepotrivit să te ascunzi în calitate de consilier general şi să nu îţi rupi câteva minute să vii la o şedinţă care respectă toate normele de sănătate şi toate principiile transmise de la Comitetul Naţional Pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a declarat primarul Capitalei. 

Firea a mai spus că în cadrul şedinţei va fi aprobată achiziţia unui aparat de dializă pentru Spitalul Victor Babeş.

“Este vorba de achiziţia unui aparat de dializă pentru Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale Victor Babeş, necesar bolnavilor de Covid-19, care au şi insuficienţă renală. Acest aparat este foarte urgent de cumpărat, nu mai puteăm să amânăm. Într-adevăr există foarte multe clinici de stat şi privat care au aparate de dializă, dar în acest moment este nevoie şi de un astfel de aparat de dializă în cadrul unui spital de boli infecţioase, pentru urgenţe”, a transmis Firea.

Ea a menţionat că un alt proiect se referă la asigurarea urgenţelor stomatologice pentru elevi şi studenţi.

“Un alt proiect foarte important se referă la elevii şi studenţii, dar şi adulţii care au urgenţe stomatologice. În momentul în care s-au suspendat cursurile automat s-au închis şi cabintele şcolare de stomatologie pe care noi le-am înfiinţat în ultimii ani prin Administraţia Spitalelor am gândit un concept astfel încât să se asigure urgenţele de natură stomatologică, inclusiv pentru persoanele care sunt infectate cu conoravirus, dar au şi urgenţe stomatologice”, a explicat primarul Capitalei.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a Consiliului General este acordarea unei mese calde pentru persoanele vulnerabile din municipiul Bucureşti, aici fiind incluse persoanele în vârstă, cu dizabilităţi sau familii mono-parentale.

Gabriela Firea a mai spus că un alt proiect prevede ca plata chiriilor pentru cei care locuiesc în imobile ale Administraţiei Fondului Imobiliar să fie amânată fără nicio penalitate în această perioadă.

Firea a mai precizat că următoarea şedinţă a Consiliului General va fi online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.