Fetiţa în vârstă de opt ani, din judeţul Iaşi, bolnavă de cancer şi ai cărei părinţi au fost obligaţi de instanţă să o ducă la medic pentru continuarea tratamentului a ajuns marţi dimineaţă la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara, iar reprezentanţii unităţii medicale spun că trebuie refăcute toate investigaţiile medicale şi se va putea stabili în câteva zile în ce măsură poate fi operată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara, medicul Ovidiu Adam, a declarat pentru News.ro că fetiţa a ajuns marţi dimineaţa la unitatea medicală şi că i se fac formalităţile de internare.

”Copilul a ajuns acum un sfert de oră la noi. Trebuie evaluat, investigat, durează câteva zile să vedem despre ce e vorba. Trebuie refăcute toate, imagistica, RMN, am înţeles că e o tumoră renală cu metastaze care trebuie reevaluată şi văzut în ce măsură e operabilă. Se face chimioterapie... Durează câteva zile, acum i se fac formalităţile de internare”, a declarat Ovidiu Adam.

Fetiţa, care este din localitatea ieşeană Răducăneni, a fost preluată de un echipaj medical luni seară, fiind însoţită de mama ei, pentru a fi dusă la Spitalul de Copii din Timişoara.

Ea are cancer renal în stare avansată, având nevoie de o intervenţie chirurgicală, şi nu a mai fost consultată de un medic din luna iulie, pentru că părinţii au refuzat, pe motiv că i s-ar putea fura organele.

Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi i-a dat în judecată pe părinţii fetiţei, iar săptămâna trecută Judecătoria Răducăneni a emis o ordonanţă preşedinţială prin care îi obligă pe părinţi să continue tratamentul fetiţei în vârstă de opt ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.