Fetiţa de doi ani din Braşov, adusă sâmbătă la Spitalul ”Marie Curie”, are sindrom hemolitic uremic, anunţă Ministerul Sănătăţii, după ce şefa secţiei de nefrologie Mihaela Bălgrădean a precizat că aceasta face dializă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La ”Marie Curie” sunt în prezent internaţi trei copii cu SHU, pe care ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş Cadariu i-a vizitat sâmbătă.

Fetiţa din Braşov a fost adusă cu infecţie respiratorie acută şi suspiciune de sindrom hemolitic uremic.

Părinţii fetiţei de doi ani le-au povestit medicilor de la Spitalul de Pediatrie din Braşov că aceasta s-a simţit rău începând de luni, astfel că au fost cu ea la două clinici private din Braşov, iar vineri la prânz au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului de Pediatrie din Braşov.

Fetiţa de doi ani are anemie, număr mic de trombocite şi insuficienţă renală acută, care necesită dializă.

Potrivit părinţilor, fetiţa nu a consumat produse lactate de la firma Brădet.

"Fetiţa a ajuns la Spitalul de Pediatrie vineri la prânz. În urma investigaţiilor de specialitate, s-a pus diagnosticul de suspiciune de sindrom hemolitic uremic. S-a luat legătura cu specialiştii de la Spitalul «Marie Curie» şi, conform protocolului, fetiţa a fost transferată în această dimineaţă (sâmbătă dimineaţă - n.r.) la Bucureşti", a declarat, pentru News.ro, dr. Marcel Albean, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Braşov. 

Din 29 ianuarie au fost transferaţi la Spitalul ”Marie Curie” din Bucureşti 16 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU. Dintre aceştia, trei fetiţe din Argeş au murit în spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, a anunţat, în 25 februarie, ministrul Sănătăţii. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.